.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!

 


Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την αντιμετώπιση «της δυσανάλογης επιβάρυνσης των πολιτών από τις αυξήσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Η νομοθετική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει να συνδράμει στους πολίτες σε τρία βασικά και κρίσιμα ζητήματα.

Πρώτον να μην γίνονται διακοπές ρεύματος για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δεύτερον η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πολιτών να παρέχεται για την κατανάλωση που έχει πραγματοποιηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2021 ανεξάρτητα από την περίοδο έκδοσης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Και τρίτον να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως τονίζεται στην τροπολογία «σκοπός της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επίσης είναι να μη δοθεί η δυνατότητα μείωσης των υπερκερδών με συμψηφισμό των διακριτών αγορών της παραγωγής και της προμήθειας, κάτι που αντιβαίνει και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στόχος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι να επιστραφεί στους καταναλωτές το πραγματικό ποσό που επωφελήθηκαν οι παραγωγοί, από τα υπερκέρδη, χωρίς παρεμβάσεις με σκοπό την απομείωσή του».

Τέλος η τροπολογία αναφέρει ότι «η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει και για την πλήρη επιστροφή στους καταναλωτές των ουρανοκατέβατων κερδών από τις ΑΠΕ τα οποία αναγνωρίζει μέχρι και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για τη φορολόγηση των κερδών από την προμήθεια φυσικού αερίου, θέματα που απουσιάζουν από την τροπολογία 1318/100/24.5.2022 του ΥΠΕΝ και για το λόγο αυτό απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση σε δεύτερο χρόνο».

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates