.

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ: Η PQH NA ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

 


Τα μυστήρια της Αριάδνης και τα σπασμένα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου

Από το mononews.gr


«Λογαριασμό» ζητούν να αποδώσει η PQH από την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, οι μεριδιούχοι της Τράπεζας.

Την 1η Ιουνίου θα συνεχισθεί στο Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το σκάνδαλο χρεωκοπίας που οδήγησε στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου.

Στην υπόθεση αυτή «έπεσα τυχαία επάνω» σκαλίζοντας το χαρτοφυλάκιο «Αριάδνη» των περίπου 5 δις. Ευρω που έχει βγάλει προς πώληση η PQH.

Αν όλα πάνε καλά η πώληση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Όμως η συγκεκριμένη υπόθεση της Συνεταιριστικής δείχνει «τι κουβάρι» μπλεγμένο είναι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Η PQH να θυμίσουμε ότι είχε αναλάβει να λειτουργήσει ως Ειδικός εκκαθαριστής για όλα τα περίπου 18 πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Όσον αφορά τώρα την συγκεκριμένη πολύπαθη συνεταιριστική τράπεζα, στα μέσα τις δεκαετίας του 2020 είχε δανειοδοτήσει ιδιώτη, χωρίς να φροντίσει να λάβει προηγουμένως τις απαραίτητες εξασφαλίσεις.

Ερώτημα παραμένει για τους μεριδιούχους ο ρόλος της PQH καθώς δεν έχει δημοσιοποιήσει ισολογισμούς για τα έξοδα και εισπράξεις.

Δεν επεδίωξε αυτά τα χρόνια καμία συνεργασία με τον Σύλλογο Μεριδιούχων.

Η PQH καθώς και η Τράπεζας της Ελλάδος δεν δεσμευτήκαν ποτέ για την μη συμμετοχή των Μεριδιούχων στις ζημίες της Τράπεζας, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates