.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

 



Tο δίλημμα, εθελούσια ή απόλυση, έβαλε η διοίκηση της Attica Bank στους εργαζόμενους του καταστήματος στον Πύργο Ηλείας, το οποίο κατέβασε ρολά.

Έτσι, δύο από τους υπαλλήλους που δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, απολύθηκαν. Οι απολύσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα 24ωρη απεργία, την Τρίτη, των εργαζομένων της τράπεζας.

Παράλληλα προκύπτει και έντονη ανησυχία στους τραπεζοϋπαλλήλους, που βλέπουν την κερκόπορτα των απολύσεων να ανοίγει και στον κλάδο τους. «Η κόκκινη γραμμή της ΟΤΟΕ είναι “όχι απολύσεις στον κλάδο”. Ανησυχούμε και θα αντιδράσουμε, αν οποιαδήποτε πολιτική οδηγήσει σε μείωση προσωπικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Γιώργος Μόσιος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης της Attica Bank περιλαμβάνει και κλείσιμο αρκετών καταστημάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην περιφέρεια.

Προκειμένου το κλείσιμο καταστημάτων να συνοδευτεί και από «αναίμακτη» αποχώρηση προσωπικού, η τράπεζα ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου μέσα στον Μάιο. Αυτό δεν πήγε καλά και έτσι άρχισαν οι απολύσεις. Βέβαια, η εθελούσια είχε σχετικά καλή αποζημίωση (75.000 ευρώ), αλλά οι υπάλληλοι στον Πύργο βρέθηκαν προ επαγγελματικού αδιεξόδου:

Πού να πάνε οι άνθρωποι, να μαζέψουν… φράουλες;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates