.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: "ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ" ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...
Την ίδια ώρα που το όριο φτώχειας στην Τουρκία έφτασε τις 2.865 λίρες, και ο ελάχιστος μισθός είναι 2.825, δηλαδή το όριο φτώχειας έχει υπερβεί τον ελάχιστο μισθό !!!



Οργή έχει προκληθεί στην Τουρκία και αυτή τη φορά υπαίτια είναι η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του Τούρκου προέδρου.

Αιτία είναι οι δηλώσεις που έκανε η Εμινέ δίνοντας το "παρών" στην εκδήλωση "Προστατέψτε το φαγητό σας, φροντίστε το τραπέζι σας" που διοργάνωσε το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του υπουργείου. Αναλύοντας το πόσο φαγητό πετιέται κάθε χρόνο και κάθε μέρα στον κόσμο, η Εμινέ Ερντογάν έφτασε και στα... εν δήμω.

Την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ψωμιά, με τους φούρνους να μοιράζουν δωρεάν ψωμί στους απόρους η κυρία Ερντογάν δήλωσε: "Λυπάμαι πολύ που λέω ότι η χώρα μας δεν απαλλάσσεται από αυτήν την κατάσταση. 4,9 εκατομμύρια καρβέλια ψωμιά σπαταλούνται καθημερινά. Το ποσοστό αποβλήτων σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι 50%".

Στη συνέχεια, ξεχνώντας τα όσα συμβαίνουν εντός συνόρων η κυρία Ερνtογάν έφερε σε όλους το παράδειγμα των φτωχών χωρών της Αφρικής στις οποίες έκανε περιοδεία, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να φτάσει σε αυτό το επίπεδο για να δράσει.

Τέλος προέτρεψε άπαντες "να μειώσουν τις μερίδες φαγητού τους" ώστε να μην πετιέται άσκοπα φαγητό.

Το όριο φτώχειας στην Τουρκία έφτασε τις 2.865 λίρες, ο ελάχιστος μισθός είναι 2.825, δηλαδή, το όριο φτώχειας έχει υπερβεί τον ελάχιστο μισθό. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό στην Τουρκία και περί τα 40 εκατομμύρια άνθρωποι με τις οικογένειές τους βρίσκονται κάτω από το όριο της πείνας.

Αυτό προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά μέσα και εντός τουρκικής βουλής, με πολλούς να εκφράζουν οργή για την υποκριτική στάση της Εμινέ Ερντογάν.

Εις εξ αυτών, ο Σαρουχάν Ολούτς, βουλευτής του φιλοκουρδικού ΗDP, δήλωσε ότι η σύζυγος του Τούρκου προέδρου θα έπρεπε να ντρέπεται, είπε ότι ο λαός δεν έχει κάτι άλλο να κόψει, ενώ παρέθεσε τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι καθημερινές δαπάνες για τους εργαζομένους στο προεδρικό σαράι του Ερντογάν στην Άγκυρα υπερβαίνουν τα 8,6 εκατ. τουρκικές λίρες. "Αυτό αντιστοιχεί στο κατώτατο μηνιάτικο πάνω από 3.700 ανθρώπων", είπε ο Ολουτς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates