.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΜΟΛΥΒΙΑ ΑΠΟ ΤA JUMBO !!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ
Στον κιμά κοτόπουλου εντοπίσθηκε σαλμονέλα, ενώ στα μολύβια επικίνδυνο χημικό στο πλαστικό περίβλημα.




Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κιμά κοτόπουλου με σαλμονέλα

Κιμά κοτόπουλου όπου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων" έτους 2019, προέβη σε δειγματοληψία κιμά κοτόπουλου, με την εμπορική ονομασία "ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΩΠΟΣ", με ημερομηνία παραγωγής 03/06/19 και ημερομηνία λήξης 08/06/19

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και, σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλνονέλας (Salmonella spp.) στο ανωτέρω δείγμα.


Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.



Ανακαλούνται μολύβια από τα jumbo – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά στο πλαστικό τους περίβλημα

Η ανάκληση του επικίνδυνου παιχνιδιού από τα Jumbo είναι άμεση σύμφωνα με εντολή του Γενικού Χημείου του Κράτους. Πρόκειται για σετ 3 µωβ µολυβιών µε γόµα στο πάνω µέρος. Οι γόµες φέρουν την εικόνα µιας πριγκίπισσας, ενός στέµµατος ή ενός µονόκερου. Το σετ διατίθεται σε διάφανη, πλαστική σακούλα, που κλείνει µε χάρτινη ετικέτα. Τα μολύβια γράφουν lovely princess. Η χώρα προέλευσης είναι η Κίνα.

Το πλαστικό περίβληµα των µολυβιών περιέχει δι (2-αιθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP). Αυτός ο φθαλικός εστέρας µπορεί να βλάψει την υγεία των παιδιών, προκαλώντας πιθανή βλάβη του αναπαραγωγικού συστήµατος. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό REACH.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates