.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 20 ΤΟΝΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!!



Ο χρυσός αποτελούσε εγγύηση σε δάνειο ύψους 750.000.000$ που είχε λάβει η χώρα, με τη γερμανική τράπεζα να προχωρεί στην κατάσχεσή του μετά τη μη καταβολή των προβλεπόμενων τόκων...

Τι γράφει η kathimerini.gr :

Η Deutsche Bank προχώρησε χθες στην κατάσχεση 20 τόνων χρυσού που είχε δώσει ως εγγύηση η Βενεζουέλα σε δάνειο 750 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής (swap). Τυπικά το swap έληγε το 2021. Ομως, το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο έχει δεχθεί την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας για τον αυταρχισμό του, δεν αντεπεξήλθε σε πληρωμές τόκων και έτσι η Deutsche Bank προχώρησε στην πρόωρη κατάσχεση του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο έχει μετατραπεί σε βασικό μέσο για την εξασφάλιση ρευστού από το Καράκας και κατ’ επέκταση την επιβίωση του αυταρχικού καθεστώτος Μαδούρο, το οποίο χρειάζεται τον στρατό για να διατηρήσει τον έλεγχο της χώρας.

Στο μεταξύ, η παράλληλη κυβέρνηση του αυτοανακηρυχθέντος μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό ζήτησε από την Deutsche Bank να καταθέσει σε λογαριασμό που δεν θα είναι προσβάσιμος από τον Μαδούρο τα 120 εκατ. δολάρια που προκύπτουν από την τρέχουσα τιμή και την τιμή που αγοράστηκε ο χρυσός. «Είμαστε σε επαφές με την Deutsche Bank για να διαπραγματευθούμε τους όρους κατάθεσης του ποσού που θα περισσέψει από την πώληση του χρυσού για την κάλυψη του swap», δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Γκουαϊδό, Χοσέ Ιγνάσιο Θερμάντεθ, από τη Νέα Υόρκη. «Η Deutsche Bank δεν μπορεί να ριψοκινδυνέψει την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις αρχές του καθεστώτος Μαδούρο που δεν έχουν διοριστεί με νόμιμες διαδικασίες. Ιδιαίτερα μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Θερμάντεθ στο πρακτορείο Bloomberg.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates