.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

FUNDS-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πλιάτσικο στις ελληνικές επιχειρήσεις+νοικοκυριά με όπλο τα κόκκινα δάνεια


«Τρελά» κέρδη έχουν βάλει ως στόχο οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, από χορηγήσεις και πιστώσεις, αφού για δάνεια που έχουν αγοράσει κυριολεκτικά «κοψοχρονιά» από τις συστημικές τράπεζες, απαιτούν από τους δανειολήπτες να τα ξεπληρώσουν στο 100% της αξίας τους.


Μάλιστα, εκτός της πλήρους εξόφλησης των δανείων, απαιτούν από τους δανειολήπτες την αποπληρωμή των αναλογούντων τόκων. Έτσι, πολλοί δανειολήπτες καλούνται να πληρώσουν τόκους και κεφάλαιο, που σε αρκετές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι και το 200% των αρχικών χορηγήσεων, που οι εταιρίες αυτού του είδους αγόρασαν από τις τράπεζες. Όπως αναφέρουν εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων, ένα δάνειο το οποίο αγοράστηκε από τα funds-μαυραγορίτες στο 25% του υπολοίπου, τους αποφέρει υπερκέρδη 200%!

Χιλιάδες επιστολές

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να προκαλούνται σημαντικές αναταράξεις σε χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις... ορέξεις των ξένων funds, χωρίς να έχουν ικανοποιητικά περιθώρια αντίστασης, λόγω του ισχύοντος «θολού» θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των Κόκκινων Δανείων, τα οποία μεταβιβάστηκαν στις 18 εταιρίες «ειδικού σκοπού», που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι οι εταιρίες αυτές είδαν ως μεγάλη ευκαιρία τα λογικά κενά που δημιουργεί η προεκλογική περίοδος, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχουν σταλεί προς επιχειρήσεις χιλιάδες επιστολές σε αυστηρό έως απειλητικό ύφος. Στις επιστολές προειδοποιούν τις εταιρίες με συνέπειες, αν δεν αποδεχτούν να κλείσουν άμεσα ραντεβού με στελέχη των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων, προκειμένου να υποκύψουν στα τελεσίγραφά τους.

Ήδη, εταιρίες που δεν αποδέχθηκαν να υποκύψουν στα τελεσίγραφα που έλαβαν έχουν απευθυνθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις τράπεζες οι οποίες πώλησαν τα πακέτα των δανείων και στην Αρχή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων και κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις αυτές. Προς τον παρόν, από καμία πλευρά δεν υπάρχει αντίδραση. Ωστόσο, τραπεζικοί παράγοντες παραδέχονται ότι η αναγκαστική πώληση πακέτων δανείων στα funds κατ’ απαίτηση των Θεσμών, δεν είναι η καλύτερη λύση για τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Στο... κόλπο και τραπεζίτες!


Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα έχουν μεταβιβαστεί στις επιχειρήσεις διαχείρισης απαιτήσεων, επιχειρηματικά δάνεια λογιστικής αξίας 10-12 δισ. ευρώ και απαιτήσεις ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ. Η μετοχική σύνθεση των εταιριών δεν είναι ευρύτερα γνωστή, όμως τα σχετικά στοιχεία έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιχειρηματιών, στις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις συμμετέχουν σχήματα του εξωτερικού που διαθέτουν το know how από τη δραστηριοποίησή τους σε άλλες χώρες, αλλά και ελληνικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία έχουν «μυριστεί» ότι ο συγκεκριμένος τομέας «έχει ψωμί» και μπορεί να αποφέρει μέσα σε περιορισμένα χρονικά διαστήματα υψηλά κέρδη. Λέγεται, δε, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί, ότι μεταξύ των μετόχων των εταιριών περιλαμβάνονται και πρώην τραπεζικά στελέχη, τα οποία γνωρίζουν καλά τις οφειλέτριες επιχειρήσεις και τα αδύνατα τους σημεία.

Τι λένε οι επιστολές-τελεσίγραφα

Οι επιστολές, οι οποίες αποστέλλονται προς τις επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τα εξής βασικά σημεία:

«Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι από (...ημερομηνία) ολοκληρώθηκε η πώληση και η μεταβίβαση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξασφαλισμένων, κυρίως, με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία από την Τράπεζα (...αναφέρεται το όνομα της τράπεζας) προς την εταιρία μας. Η μεταβίβαση των δανείων, έχει εγγραφεί στο ενεχυροφυλακείο Αθηνών με αριθμό πρωτοκόλλου (...αναφέρεται). (...) Τη μεταβατική διαχείριση του χαρτοφυλακίου μην εξυπηρετούμενων δανείων έχει αναλάβει η εταιρία (...αναφέρεται), η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων του νόμου 4354/2015. Η σύμβαση ανάθεσης διαχείρισης έχει εγγραφεί στο ενεχυροφυλακείο Αθηνών με αριθμό (... αναφέρεται). (...) Η τράπεζα ενημέρωσε τους οφειλέτες του σχετικού χαρτοφυλακίου για την πώλησή του και την ανάθεση της διαχείρισής του στην εταιρία, τόσο με ανακοινώσεις στον ημερήσιο Τύπο όσο και με την αποστολή επιστολών στους πελάτες στις τελευταίες διαθέσιμες διευθύνσεις τους. Επισυναπτόμενες θα βρείτε τις ανακοινώσεις της Τράπεζας στο Τύπο, καθώς και το σχετικό Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Τράπεζα. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, θα ήθελα να με ενημερώσετε για τη διαθεσιμότητά σας, ώστε να κάνουμε μία συνάντηση στα γραφεία μας το συντομότερο δυνατό».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates