.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΧΑΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 6 ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ: ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΜΚ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ: ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΤΑΤΣΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΠΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑΜΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ)
Διαβάστε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/5_28.html




Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης για την τυχόν διάπραξη αδικημάτων πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, όπως χειραγώγηση της μετοχής, κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης και παράβαση καθήκοντος.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευαν αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ. Λιάπης, Κ. Χαρίτος, Γ. Κακουλάκης και Λ. Στάμος.

Στην αναφορά των έξι δικηγόρων γίνεται λόγος για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Δικηγόρων, Αγαγέμνων Τάτσης ανέφερε τα εξής:

«Οι δικηγόροι οφείλουν να είναι στην πρωτοπορία των αγώνων για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού. Ένα από αυτά είναι η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας. Με αφορμή λοιπόν δημοσιεύματα που εμπλέκουν το ζήτημα του «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ, μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» κατέθεσαν σήμερα στη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά για την διερεύνηση της τυχόν τέλεσης των εγκλημάτων της χειραγώγησης μετοχής εισηγμένης εταιρείας, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Θεωρούμε, ότι υπεράσπιση της προσδοκίας του Ελληνικού Λαού, σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του νομικού κόσμου. Η διαδικασία, ο τρόπος, αλλά και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την απώλεια της πλειοψηφίας των μετοχών του Δημοσίου, στην μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, εγείρει σοβαρές υποψίες σε σχέση με την νομιμότητα της όλης σύλληψης από πλευράς κυβέρνησης και εμπλεκόμενων φορέων. Ιδίως δε, μετά τα δημοσιεύματα περί κατευθυνόμενων αγοραπωλησιών στο ΧΑΑ».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates