.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΤΑΞΙΜΕΤΡΑ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 7 ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ !!!



Στη σύλληψη επτά οδηγών ταξί, συνολικά, προχώρησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ειδικότερα σε ΚΤΕΛ και έξω από σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι πέντε οδηγοί συνελήφθησαν γιατί είχαν επέμβει σκόπιμα στα ταξίμετρα και στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων.

Όσον αφορά τους άλλους δύο συνελήφθησαν για υπερβολικό κόμιστρο. Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες και καλωδιώσεις) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους εισαγγελείς. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Επιπλέον, σε άλλους τρεις οδηγούς εκμισθωμένων Ι.Χ οχημάτων, καθώς και στους ιδιοκτήτες αυτών, επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 και 3.800 ευρώ αντίστοιχα, επειδή διενεργούσαν μεταφορές πολιτών με κόμιστρο, χωρίς την απαιτούμενη σύμβαση (υποκλοπή μεταφορικού έργου).

Επίσης, βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί και της τροχαίας νομοθεσίας και ειδικότερα: Δέκα για μεταφορά επιβατών χωρίς λειτουργία ταξιμέτρου, 5 για μη προβλεπόμενη χρήση διπλής ταρίφας, 5 για άρνηση - επιλογή επιβατών, 5 για παραβίαση σειράς σε χώρο αναμονής ταξί και 1 για ρυπαρό ταξί.

Αφαιρέθηκαν 12 άδειες οδήγησης, 7 ειδικές άδειες οδήγησης ταξί και 3 άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα πραγματοποιούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates