.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΚΕΑΟ ΚΥΝΗΓΑ 80ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 52.000€ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ... '90 !!!

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΤΟ...2017
Ξεσκονίζουν παλιές υποθέσεις για να γεμίσουν τα ταμεία !!!




Το παράδειγμα το οποίο παραθέτει η δικηγόρος Αναστασία Μήλιου είναι ενδεικτικό του παραλογισμού που επικρατεί στο άγριο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει το ΚΕΑΟ σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει οφειλές πριν από πολλά χρόνια. Στην προκειμένη, σε χαμηλοσυνταξιούχο 80 ετών εστάλη ατομική ειδοποίηση για οφειλή 52.000 ευρώ, η οποία αφορούσε εισφορές της περιόδου 1991-2001, οι οποίες βεβαιώθηκαν το 2017! 

Ο οφειλέτης άσκησε ανακοπή και αίτηση αναστολής κατά της οφειλής και το δικαστήριο (της αναστολής που δικάζει πρώτο) την έκανε δεκτή, καθώς έκρινε ότι η άμεση εκτέλεσή της θα προκαλέσει στον αιτούντα ανεπανόρθωτη βλάβη. Ως ανεπανόρθωτη βλάβη νοείται όχι μόνο η κατά κυριολεξία μη αναστρέψιμη, αλλά και εκείνη της οποίας η αποκατάσταση είναι για τον διάδικο δυσχερής σε τέτοιο βαθμό ώστε να αδυνατεί να την επιτύχει.


Επίσης, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η άμεση εκτέλεση των προσβαλλόμενων πράξεων με την καταβολή των 52.000 ευρώ θα επιφέρει στον οφειλέτη ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και θα οδηγήσει σε διακινδύνευση της επιβίωσής του. Αυτό επειδή ο 80χρονος τελεί σε πλήρη και προφανή οικονομική αδυναμία για να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό, δεδομένου ότι είναι χαμηλοσυνταξιούχος 80 ετών. Τα δε εισοδήματά του για το τρέχον οικονομικό έτος, προερχόμενα αποκλειστικά από συντάξεις, ανέρχονται σε μόλις 6.209,40 ευρώ.


ΠΗΓΗ: dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates