.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ+ΞΕΠΛΥΜΑ: COLPO GROSSO ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ !!!

ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος, το οποίο φέρεται να έχει «ιδιαίτερη αδυναμία» στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και στη φοροδιαφυγή, βρίσκονται στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.




Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, στο επίκεντρο της έρευνας έχουν τεθεί οι δραστηριότητες ενός άνδρα, ηλικίας μεγαλύτερης των 80 ετών, ο οποίος εμφανίζεται ως διαχειριστής ή διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες οι οποίες, πέρα από τον ίδιο και το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, δεν έχουν κανένα άλλο κοινό σημείο μεταξύ τους.

Οι «επιχειρηματικές κινήσεις» του εν λόγω δραστήριου ηλικιωμένου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των στελεχών της Δίωξης και αυτό διότι, όπως διαπιστώθηκε από τη σχετική έρευνα, ο άνδρας αφενός εμφανίζεται να μη διαθέτει περιουσιακά στοιχεία, αφετέρου χρίζεται επικεφαλής επιχειρήσεων τη στιγμή που βρίσκεται σε πολύ προχωρημένη ηλικία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, ο άνδρας φέρεται να συμμετέχει σε τουλάχιστον πέντε επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες μάλιστα είναι ιδιαίτερα γνωστές, χωρίς να έχουν δώσει μέχρι σήμερα «τροφή» για αρνητικά σχόλια.

Ειδικότερα, στελέχη της Δίωξης με τα οποία μίλησε το zougla.gr σημείωσαν πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο εν λόγω ηλικιωμένος χρησιμοποιείται ως «μπροστάρης» από κύκλωμα το οποίο αποσκοπεί στη μη καταβολή φόρων και στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, πρόκειται για Έλληνα κι όχι για κάποιον αλλοδαπό, όπως είθισται σε τέτοιες υποθέσεις.

«Μέχρι σήμερα βλέπαμε να παίζουν τον ρόλο ''μπροστινού'' ηλικιωμένοι από το εξωτερικό. Τώρα βλέπουμε ότι τα κυκλώματα χρησιμοποιούν και Έλληνες. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα και να διαπιστωθεί το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος» ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Τα μαγαζιά στην Αθήνα και η 70χρονη

Αφορμή για την εν λόγω έρευνα στάθηκε μία παλαιότερη υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος που είχε εντοπίσει το ΣΔΟΕ στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού.

Τότε, οι ελεγκτές είχαν «πέσει» πάνω σε καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ρούχων και βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των Αθηνών -μερικά επί της Ερμού. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως τη διαχείριση των καταστημάτων αυτών την είχε μία 70χρονη γυναίκα Ρομά από την Ελλάδα.

Όπως προέκυψε λοιπόν από την έρευνα, η γυναίκα συνεργαζόταν με συμμορία τα μέλη της οποίας «περνούσαν νύχτα» από τα μαγαζιά και έπαιρναν τις εισπράξεις. Όσο για τους αντίστοιχους φόρους που έπρεπε να καταβληθούν στο Δημόσιο ούτε λόγος, αφού το ύψος αυτών είχε φτάσει τα 500.000 ευρώ!



Από το zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates