.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ !!!

ΑΠΟ 120 ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΙΣ 64
Στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν θα συσταθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.




Σημαντική αναδιάταξη των περιφερειακών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και μείωση του αριθμού των εφοριών θα επέλθει το 2019.

Με στόχο την ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεών και τη δημιουργία μονάδων που θα μπορούν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες, οι εφορίες θα μειωθούν πανελλαδικά από τις 120 στις 64. Στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν, θα συσταθούν τα γνωστά Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), που εδρεύουν στους Δήμους.

Χθες ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής προϊδέασε σχετικά το προσωπικό της φορολογικής διοίκησης, λέγοντας πως σε πρώτη φάση στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν μετακινήσεις με αντικειμενικά κριτήρια στελεχών που υπηρετούν στην ίδια περιφερειακή μονάδα για πολλά χρόνια.

Για να διευκολυνθεί ο σχεδιασμός αυτός τρέχει παράλληλα ένα πρόγραμμα πλήρους αναδιοργάνωσης του τρόπου εξυπηρέτησης των φορολογούμενων με στόχο απλοποιήσεις και τελικά πλήρη κατάργηση των φυσικών επισκέψεων στην εφορία.

Προσοχή δίνεται στην ηλεκτρονικοποίηση των τμημάτων Κεφαλαίου των εφοριών, στην απευθείας ενημέρωση των αρχείων της εφορίας για τις μεταβολές που πραγματοποιούνται στα στοιχεία των φορολογούμενων, στην ηλεκτρονική διασύνδεση της φορολογικής διοίκησης με αρχεία άλλων υπηρεσιών, αλλά και στην τήρηση αρχείου επισκέψεων των φορολογούμενων στις εφορίες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates