.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΛΟΓΩ...ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ !!!



Την ίδια ώρα όμως ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει σημαντική υποστελέχωση στην Εισαγγελία Διαφθοράς αφού δεν υπήρχε ούτε γραμματέας για να πρωτοκολλήσει την αίτησή του, ενώ οι εισαγγελείς είναι πνιγμένοι μέσα στις δικογραφίες !!!


Έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα λειτουργικά κενά στην εισαγγελία Διαφθοράς, απευθύνει με δήλωσή του ο δικηγόρος Αθηνών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η δημόσια δήλωση - έκκληση του ποινικολόγου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, έρχεται μετά την εμπειρία που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, επισκεπτόμενοι σήμερα την εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για σοβαρή υπόθεση που εκκρεμεί στην εισαγγελία.

Εκεί, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος, η γραμματέας τον ενημέρωσε πως δεν μπορεί να παραλάβει την αίτησή του, διότι έχει λήξει η απόσπασή της και δεν υπάρχει άλλος συνάδελφός της, προκειμένου να ασκήσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Ακόμη, ο κ. Δημητρακόπουλος κάνει λόγο για δραστική μείωση των ειδικών επιστημόνων που επικουρούν τους εισαγγελείς Διαφθοράς στην έρευνα των οικονομικών εγκλημάτων και ζητεί από τον κ. Καλογήρου να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη στελέχωση της εισαγγελίας.

Αναλυτικά, η δήλωση του ποινικολόγου για το θέμα αυτό έχει ως εξής:

«Σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και περί ώρα 13.00 μαζί με το συνεργάτη μου, Παναγιώτη Κάρκουλα, δικηγόρο, μεταβήκαμε στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσουμε αίτηση με συνημμένα έγγραφα για σοβαρή υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον του Εισαγγελέως Διαφθοράς. Αφού κατεγράφησαν τα στοιχεία μου, όπως συμβαίνει σε όλους όσους επισκέπτονται την Εισαγγελία Διαφθοράς Αθηνών, κατευθύνθηκα προς την γραμματέα προκειμένου να πρωτοκολληθεί η αίτηση μου.

Εκεί βρέθηκα μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση: Η γραμματέας μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παραλάβει την αίτηση μου, γιατί είχε λήξει η απόσπασή της και δεν υπήρχε κανείς άλλος γραμματέας προκειμένου να ασκήσει τα σχετικά καθήκοντα. Όλοι οι εισαγγελείς ήσαν στα γραφεία τους, με δικογραφίες γύρω τους ύψους πολλών μέτρων, επιτελώντας με αυταπάρνηση το υπηρεσιακό τους καθήκον, δηλαδή την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Επίσης ενημερώθηκα από υπάλληλο ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι ειδικοί επιστήμονες που επικουρούν τους Εισαγγελείς Διαφθοράς στην διακρίβωση των σύνθετων οικονομικών εγκλημάτων.

Κάνω δημόσια έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης και διακεκριμένο συνάδελφο, κύριο Μιχάλη Καλογήρου, να ενεργήσει άμεσα ώστε να αντιμετωπισθούν τα έντονα λειτουργικά προβλήματα της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι τον καταξιωμένο αυτό θεσμό του 2011,που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της διαφθοράς στην πολύπαθη χώρα μας».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates