.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 5.700.000€ !!!

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 7 ΕΤΩΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ...ΕΝΩ ΑΘΩΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ 7
Σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεσης ποσού σχεδόν έξι εκατομμυρίων ευρώ και τη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καταδικάστηκε 60χρονος, πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου !!!



Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση έκρινε αθώο για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ένοχο χωρίς ελαφρυντικό για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων τον 67χρονο συνεργό του, στον οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην ίδια υπόθεση, που εξελίχθηκε πριν από 12 χρόνια στο νησί της Καρπάθου, κατηγορούνταν και άλλα επτά άτομα που διατηρούσαν επιχειρήσεις και καταστήματα στο νησί και σε λογαριασμούς τους είχαν γίνει καταθέσεις χρημάτων από τον πρώην διευθυντή, τα οποία και κρίθηκαν αθώα από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το βούλευμα, του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα που εργαζόταν ο πρώην διευθυντής, ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος πρώην διευθυντής αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας, τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματα τους σε ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου έτσι να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας. Στη συνέχεια, συνέτασσε τα σχετικά έντυπα σύμβασης για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή, παρέχοντας στην όλη πράξη στοιχεία εγκυρότητας και νομιμοφάνειας. Όμως τις συμβάσεις αυτές ο πρώην διευθυντής ουδέποτε καταχώρησε στα μηχανογραφικά συστήματα και στα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας.

Ο πρώην διευθυντής, είχε συλληφθεί στις 20 Οκτωβρίου 2008 μετά την έκδοση εντάλματος σε βάρος του και στη συνέχεια με τη συνοδεία αστυνομικών μετέβη στη Κάρπαθο όπου και συμμετείχε στην έρευνα που πραγματοποιούσαν οι επιθεωρητές της τράπεζας, προκειμένου να βρεθούν οι λογαριασμοί στους οποίους και κατατέθηκαν τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates