.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 500ΕΥΡΟΥ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟ-ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!



Τι γράφει η fpress.gr :


Σταματούν στις 27 Ιανουαρίου οι μηχανές παραγωγής στις 17 από τις 19 χώρες της Ευρωζώνης

Η 27η Ιανουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως η ημερομηνία διακοπής στην παραγωγή του 500ευρου. Το χαρτονόμισμα που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην Ελλάδα ως «γέμιση» για στρώματα έχει κατηγορηθεί ανοικτά –ακόμη και από τον ίδιο τον Μάριο Ντράγκι- ως εργαλείο φοροδιαφυγής και γι’ αυτό θα περάσει σταδιακά στην… ιστορία.

Με βάση τον προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις 27 Ιανουαρίου η παραγωγή θα σταματήσει στις 17 από τις 19 κεντρικές τράπεζες ενώ η παραγωγή θα συνεχιστεί για επιπλέον δύο μήνες από την γερμανική και την αυστριακή κεντρική τράπεζα προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση. Για την ακρίβεια, οι δύο τελευταίες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, θα συνεχίσουν την παραγωγή 500ευρων μέχρι και τις 26 Απριλίου.

Πάντως, όσοι εξακολουθούν να έχουν χαρτονομίσματα στα σεντούκια, στα στρώματα και στις θυρίδες δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς παρά τη διακοπή της παραγωγής, τα χαρτονομίσματα που εξακολουθούν να κυκλοφορούν να γίνονται απολύτως αποδεκτά σε όλες τις συναλλαγές χωρίς ημερομηνία λήξεως. Ακόμη και τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος θα μπορούν να κάνουν χρήση των συγκεκριμένων χαρτονομισμάτων λαμβάνοντας και δίνοντας στους πελάτες τους.

Το 500ευρώ, έκανε το «ντεμπούτο» την Πρωτοχρονιά του 2002 μαζί με τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα κατά την εισαγωγή του ευρώ στις 12 πρώτες χώρες μέλη της Ευρωζώνης (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα). Δεν μπήκε στη λογική του ανασχεδιασμού όπως τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα (σ.σ στις 17 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε από την ΕΚΤ το νέο 100ευρω και το 200ευρω) και πλέον μπαίνει στη διαδικασία κατάργησης της παραγωγής.

Η διακοπή παραγωγής του 500ευρού γίνεται καθαρά για λόγους πρόληψης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής καθώς εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στο να περιοριστούν οι συναλλαγές με χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας. Στην Ελλάδα, το μέτρο θα συνδυαστεί και με άλλα που σχεδιάζονται όπως είναι η απαγόρευση των συναλλαγών με χαρτονομίσματα εφόσον αυτές υπερβαίνουν τα 200 ευρώ ή η αύξηση των απαιτούμενων πληρωμών με κάρτες ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών για την εξασφάλιση του αφορολογήτου και την αποφυγή φορολογικών προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates