.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 09/04/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :










Με πέντε ανούσιες ελαφρύνσεις ξεκινά ο Γολγοθάς των φορολογικών δηλώσεων…
Η Οικονομία δεν ανακάμπτει με ψίχουλα !!!


Ασπιρίνες σε έναν ασθενή που βρίσκεται σε κώμα λόγω του παρατεταμένου lockdown ρίχνει για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση, φιλοδο-ξώντας να κρατήσει την βαριά άρρωστη
Οικονομία εν ζωή…
Σειρά παρεμβάσεων και αλλαγών στις φορολογικές δηλώσεις για τεκμήρια, ηλεκτρονικές αποδείξεις, προκαταβολή φόρου εισοδήματος και τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο πληγέντες από την πανδημία με επιπλέον φόρους, είναι μεταξύ των αλλαγών που δρομολογεί το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς μετά τις 10 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει το Τaxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Ο φετινός λογαριασμός για περίπου 6,5 εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων αναγκαστικά θα είναι μειωμένος, αφενός γιατί τα εισοδήματα ήταν μικρότερα το 2020 σε σχέση με το 2019 και αφετέρου γιατί οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις αναστολές εργασίας, όπως επίσης και οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια θα είναι αφορολόγητες. Βλέποντας πως οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο της οικονομικής κατάρρευσης, το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί μια σειρά παρεμβάσεων σε τεκμήρια, ηλεκτρονικές αποδείξεις, προκαταβολή φόρου εισοδήματος και τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες από την πανδημία με επιπλέον φόρους. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας:, «τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί μια ολιστική πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις δόσεις, τα τεκμήρια, τις αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές και το τέλος επιτηδεύματος».

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση από τον εμπορικό κόσμο για την εγκατάλειψη και την κυβερνητική αδιαφορία !!!

Ο εμπορικός κόσμος ζητάει έκτακτη ενίσχυση εδώ και τώρα, ώστε να προμηθευτεί εμπορεύματα για τα μαγαζιά του όπως δόθηκε στην εστίαση και καλά έγινε, αλλά εδώ βλέπουμε την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα !!!
Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει πως στη ζωή ό,τι σπέρνεις θερίζεις! Στην κυβέρνηση το τυρί το είδαμε. Την φάκα όχι! Άμεση νομοθέτηση εδώ και τώρα για τις πάγιες δαπάνες των εμπορικών καταστημάτων χωρίς να υπάρχουν αποκλεισμοί.

Να ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα και να λειτουργούν με ραντεβού.

Πρέπει επιτακτικά να ενισχυθεί και το χονδρικό εμπόριο, διότι είναι λήπτης όλων των επιταγών όπου έχουν γίνει παράταση η ημερομηνία πληρωμής τους και δεν έχουν την ρευστότητα ώστε να παραλάβουν τα νέα εμπορεύματα της καλοκαιρινής σεζόν. Μηδενικά ενοίκια για Απρίλιο και Μάιο και μειωμένα κατά 50% για το υπόλοιπο έτος. Η έβδομη επιστρεπτέα να είναι 100% στοχευμένη στο λιανικό εμπόριο ένδυσης και υπόδησης διότι είναι οι πλέον αδικημένοι…













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates