.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

 



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχοντας χθες στην ετήσια τηλεδιάσκεψη των 8 ισλαμικών ανταπτυσσόμενων χωρών πρότεινε εκ νέου και με θέρμη την δημιουργία Κεντρικής Ισλαμικής Τράπεζας.

Η συγκεκριμένη πρόταση έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι το 2017 πάλι από τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά τότε οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες, όπως σημειώνουν τουρκικά μέσα που πρόκεινται στην Προεδρία…

Σήμερα με την Τουρκική οικονομία να βρίσκεται σε οριακό σημείο, τον πληθωρισμό να καλπάζει και την τουρκική λίρα να βυθίζεται καθημερινά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε το μεγαλόπνοο σχέδιό του.

Σύμφωνα με τον τουρκικό σχεδιασμό μία Ισλαμική Κεντρική Τράπεζα με αποθεματικό από 8 διαφορετικά νομίσματα του ισλαμικού κόσμου θα είναι σε θέση αρχικά να ισχυροποιήσει τις οικονομίες των χωρών μελών και στην συνέχεια να αυξήσει κατακόρυφα τις διακρατικές επενδύσεις.

Στον Οργανισμό οικονομική συνεργασίας των 8 αναπτυσσόμενων χωρών μετέχουν εκτός από την Τουρκία το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, το Ιράν, η Μαλαισία, η Νιγηρία και το Πακιστάν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates