.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ALPHA BANK: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ 1.700 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Μετά την υποβολή των νέων, πιο φιλόδοξων στόχων στον SSM για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η επόμενη εβδομάδα δρομολογεί την επιτάχυνση των πωλήσεων NPLs από τις τράπεζες, ορίζοντας και τον νέο πήχη της τιμολόγησης των ενεχύρων τους από τους ξένους επενδυτές.

Ορόσημο της νέας εποχής που ξεκινά για την υλοποίηση των στόχων μείωσης των "κόκκινων" δανείων θα είναι η πώληση του χαρτοφυλακίου Jupiter της Alpha Bank, για το οποίο οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στις 15 Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον από πέντε υποψήφιους αγοραστές - μεγάλα ονόματα της αγοράς -, οι οποίοι προέβησαν σε εκτεταμένο due diligence του πωλούμενου χαρτοφυλακίου. Το δεδομένο του εκτεταμένου ελέγχου του χαρτοφυλακίου και οι πληροφορίες περί ισχυρού ενδιαφέροντος, προδιαγράφουν την προσφορά υψηλότερων τιμών για το δεύτερο χαρτοφυλάκιο με εξασφαλίσεις που βγαίνει προς πώληση στην ελληνική αγορά.

Το πρώτο αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο, το Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς, έθεσε τον πήχη για τις πωλήσεις εξασφαλισμένων NPLs οριακά κάτω των 30 σεντς ανά ευρώ (το χαρτοφυλάκιο ήταν ύψους 1,95 δισ. ευρώ και λογιστικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ και αγοράστηκε από την Βain Capital έναντι τιμήματος 432 εκατ. ευρώ).

Η τιμολόγηση αυτή δόθηκε πριν από πέντε μήνες, διαμορφώνοντας την βάση για την αποτίμηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών με εξασφαλίσεις σε ακίνητα και ανοίγοντας ουσιαστικά την αγορά των "κόκκινων" δανείων.

Μέχρι τότε, η αγορά των NPLs αφορούσε λίγες συναλλαγές σε ανεξασφάλιστα δάνεια. Για το παρθενικό χαρτοφυλάκιο εξασφαλισμένων NPLs της ελληνικής αγοράς είχαν δείξει ενδιαφέρον 32 διεθνή funds, εκ των οποίων τα 12 υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές και 4 κατέθεσαν δεσμευτικές.

Το χαρτοφυλάκιο Jupiter που ακολουθεί αυξάνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές που φτάνουν μέχρι την τελική ευθεία των δεσμευτικών προσφορών, επιταχύνοντας και τις πωλήσεις αντίστοιχων χαρτοφυλακίων από τις άλλες τράπεζες. Σημειώνεται ότι τo χαρτοφυλάκιο Jupiter, ονομαστικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει 500 μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις σε 1.700 ακίνητα.

Η ολοκλήρωση της πώλησης του Jupiter, μαζί με την πώληση του δεύτερου χαρτοφυλακίου ανεξασφάλιστων NPLs (Mercury) που πουλά η Alpha Bank μετά το εναρκτήριο Venus, θα συμβάλουν καταλυτικά στην μείωση των NPEs κατά 2,9 δισ. ευρώ που έχει δεσμευτεί να επιτύχει μέσα στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι για το χαρτοφυλάκιο Mercury, ύψους 900 εκατ. ευρώ ανεξασφάλιστων καταναλωτικών δανείων και δανείων μικρών επιχειρήσεων, το data room για τους επενδυτές άνοιξε τον Αύγουστο και η διαδικασία θα μπει στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου.

Σε επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, "πακέτα" δανείων προς πώληση θα ετοιμάσουν η Εθνική Τράπεζα (600 εκατ. ευρώ), η Eurobank (χαρτοφυλάκιο με μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκτιμώμενου ύψους 1 δισ. ευρώ) και η Τράπεζα Πειραιώς (πληροφορίες κάνουν λόγο για τη συνέχεια του Amoeba που θα αφορά "κόκκινα" δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ και θα βγει στην αγορά προς τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το project αναμένεται να τρέξει η ΕΥ και είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο). Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την πώληση του χαρτοφυλακίου εξασφαλισμένων ναυτιλιακών δανείων Nemo, ονομαστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ και του χαρτοφυλακίου Iris, που περιλαμβάνει ανεξασφάλιστα προσωπικά δάνεια, δάνεια από κάρτες, δάνεια μικρών επιχειρήσεων και ανοίγματα leasing, συνολικής ονομαστικής αξίας επίσης 400 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση του χαρτοφυλακίου ανεξασφάλιστων NPLs (Zenith) και του χαρτοφυλακίου ακινήτων (Pixel), καθώς και η έναρξη της τιτλοποίησης στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 2 δισ. ευρώ, αναμένονται από τη Eurobank.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates