.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ: 87.000.000€ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ..."ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ" !!!

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2010-2013
Σκηνικό χάους στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσίασαν οι 3 ορκωτοί λογιστές στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, από την οποία είχαν οριστεί για να ερευνήσουν λογιστικά του Οργανισμού.



Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Επιτροπής ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι:

- 2010-2011 δεν είχαν συνταχθεί οικονομικές καταστάσεις

- 2012-2014 δεν υπήρχαν λογιστικά βιβλία με βάση τις διατάξεις νόμου

- Ζητήσαμε στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν μας δόθηκαν. Δεν μας δόθηκαν ούτε οι συμφωνίες που είχε συνάψει το ΚΕΕΛΠΝΟ

- Μέχρι το 2009 υπήρχε έλεγχος. Μετά δεν βγάζεις άκρη!

"Αυτό που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν μόνο ο απολογισμός. Αλλά και οι οικονομικοί απολογισμοί δεν ήταν πλήρεις, δεν είχαν καταγράψει έσοδα και έξοδα. Δεν είχαμε στοιχεία ώστε να μπορούμε να πούμε ότι προέρχονται από εισπράξεις ή πληρωμές" είπαν οι ορκωτοί λογιστές, τονίζοντας "Το συμπέρασμά μας ήταν ότι οι οικονομικοί απολογισμοί δεν ήταν πλήρεις και δεν μπορούμε να κρίνουμε που καταλήγουν"

Οι 3 ορκωτοί λογιστές κατέθεσαν ότι δεν είχαν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία που απαιτούνταν για μια ολοκληρωμένη έρευνα γιατί ενημερώθηκαν από την οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία σημειωτέον είναι κατηγορούμενη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, πως τα στοιχεία αυτά έχουν κατασχεθεί από τις αρμόδιες αρχές που ερευνούν κι αυτές την υπόθεση. Δήλωσαν επίσης ότι δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές σχετικά με τα έσοδα και έξοδα του Οργανισμού τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τα πρωτογενή δικαιολογητικά.

Επισήμαναν ακόμη ότι "σε καμία περίπτωση δεν αναφέρουμε τη λέξη έλλειμμα.", λέγοντας ωστόσο ότι κρατούν επιφυλάξεις και γι αυτό αναφέρουν στο πόρισμα τους ότι οι απολογισμοί δεν είναι ορθοί. Και υπογράμμισαν "Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δαπάνες ειδικού σκοπού, ύψους 87,1 ευρώ την περίοδο 2010-2013, οι οποίες δεν απεικονίζονται στους απολογισμούς"!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates