.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000.000€ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!



Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαπίστωσαν επί 18μηνο συνεχείς παραβιάσεις των κανόνων περί ιδίων κεφαλαίων...

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Στην επιβολή προστίμου ύψους 5,15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η ΕΚΤ και όπως αναφέρει προχωρά σε αυτήν την κίνηση καθώς οι αρμόδιοι ελεγκτές ανακάλυψαν παραβιάσεις των κανόνων της ευρωζώνης και μάλιστα κατά τη διάρκεια έξι διαδοχικών τριμήνων μεταξύ 2015 και 2017, προσθέτοντας ότι η όλη διαδικασία έλαβε χώρα υπό την προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΕΚΤ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.150.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η ποινή επιβλήθηκε για παραβάσεις των διατάξεων περί ιδίων κεφαλαίων που προβλέπονται στο άρθρο 28 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 (CRR) σε συνδυασμό με το άρθρο 8 παράγραφος 2 και το άρθρο 9 παράγραφος 1 στοιχείο (ΕΕ) αριθ. 241/2014, που δεσμεύτηκε υπό την καθοδήγηση της πρώην διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., ταξινομούσε κεφαλαιακά μέσα των οποίων η αγορά χρηματοδοτήθηκε άμεσα ή έμμεσα από την εποπτευόμενη οντότητα ως μέσα κοινών μετοχών της Κατηγορίας 1 κατά τη διάρκεια έξι διαδοχικές τριμηνιαίες περιόδους αναφοράς μεταξύ 2015 και 2017, τόσο σε ατομικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο.


Μεταξύ των άλλων χρηματοδοτικών ενεργειών, η Τράπεζα Πειραιώς εξασφάλισε την εγγύηση ότι έπρεπε να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δανείων που χορηγήθηκαν σε ορισμένους μη εξυπηρετούμενους οφειλέτες που χρησιμοποίησαν τα ποσά που ελήφθησαν με την αποδεσμευμένη εξασφάλιση για την αγορά μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.
Το καθήκον της ΕΚΤ να επιβάλλει κυρώσεις απορρέει από το άρθρο 18 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2013 του Συμβουλίου, της 15ης Οκτωβρίου 2013, για την ανάθεση ειδικών καθηκόντων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσον αφορά πολιτικές που αφορούν την προληπτική εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η απόφαση επιβολής κυρώσεων μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τους όρους και εντός των προθεσμιών που προβλέπονται στο άρθρο 263 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates