.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ & Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ "ΦΙΛΕΤΟΥ" ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ !!!

Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ-ΦΙΛΕΤΟΥ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ
Ενώ αύριο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσουν την πώληση που έχουν καταθέσει οι συνταξιούχοι της ΤτΕ !!! Οι εισαγγελείς που είναι ;;; Γιατί κωφεύουν ;;;
Θυμηθείτε για την υπόθεση εδώ:




Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Νέα «βέλη» από τον Υποδιοικητή Γιάννη Μουρμούρα: Κρύβουν τα πρακτικά για την «επίμαχη» πώληση του οικοπέδου της ΤτΕ

Μπορεί ο Υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας να ζητάει στοιχεία για ένα «επίμαχο» ζήτημα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να αρνούνται να του τα δώσουν; Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, αυτό γίνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όπου ολοένα και νέοι κρίκοι έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των πολύπλευρων εντάσεων, που έχει προκαλέσει η απόφαση πώλησης του προνομιακού οικοπέδου που διαθέτει η ΤτΕ στο παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου.

Προ τριημέρου, ο ένας εκ των δύο Υποδιοικητών της τράπεζας, Γιάννης Μουρμούρας, είχε συνάντηση με τους προέδρους των Συλλόγων των εν ενεργεία υπαλλήλων και των συνταξιούχων της ΤτΕ , Ευάγγελο Γερανιωτάκη και Γιάννη Γοζαδίνο αντίστοιχα.

Κάτι που προκύπτει από τη χθεσινή, επίσημη ανακοίνωση του συνδικάτου των εργαζομένων, στην οποία και αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ανέπτυξαν τις θέσεις τους εν όψει της αυριανής εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στα οποία έχει προσφύγει ο συνδικαλιστικός φορέας των συνταξιούχων, ζητώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες πώλησης του οικοπέδου.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «ο κ. Υποδιοικητής αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα επιχειρήματα των δύο Προέδρων διατύπωσε για ακόμη μια φορά την ένστασή του σχετικά με την επικείμενη εσπευσμένη και αδικαιολόγητη πώληση του οικοπέδου.» Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι γνωστοποιήθηκε από την πλευρά του Γιάννη Μουρμούρα η κατάθεση δικής του επιστολής στο Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 6 του μηνός του περασμένου Σεπτεμβρίου, με την οποία και ζήτησε «την άμεση διακοπή της διαδικασίας πώλησης του οικοπέδου».

Θέμα που είχε αναδειχθεί τότε από το mononews.gr.

Στη συνάντηση, πάντως, με τους εκπροσώπους των δύο Συλλόγων, ο υποδιοικητής έκανε επίσης γνωστό ότι από τις 29 Ιουλίου έχει απευθύνει αίτημα προς την Επιτροπή Διαχείρισης Ακινήτων, προκειμένου να του κοινοποιηθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης, που αφορούσε την πώληση του οικοπέδου και τα οποία δεν είχαν κατατεθεί στο Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, «ο κ. Υποδιοικητής μας πληροφόρησε ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν αρνηθεί μέχρι τώρα να του τα κοινοποιήσουν… Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η Τράπεζα έχει επιλέξει ένα πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα δόγμα: Να αποφασίζει χωρίς καν να εξηγεί τι εισηγείται όχι μόνο στο Γενικό Συμβούλιο αλλά και σε μέλος της ίδιας της Διοίκησης.»

Η θέση της τράπεζας και οι εντάσεις που πυκνώνουν

Απαντώντας στο ερώτημα του mononews.gr για το τι πραγματικά συμβαίνει με το «επίμαχο» ζήτημα του οικοπέδου, «κύκλοι» της τράπεζας ανέφεραν: «Οι διαδικασίες πώλησης του οικοπέδου έχουν γίνει με τον ενδεδειγμένο, άψογο τρόπο και σε συνθήκες διαγωνιστικής διαφάνειας. Ο πλειοδότης πήρε το οικόπεδο».

Είναι προφανές ότι οι απόψεις του υποδιοικητή Γιάννη Μουρμούρα, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, είναι στην αντιπέρα όχθη από αυτές των «κύκλων» της τράπεζας.

Άλλωστε, στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο ο υποδιοικητής είχε ταχθεί εναντίον της πώλησης του οικοπέδου, πλήν όμως ο Διοικητής, Γιάννης Στουρνάρας, δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο υπαναχώρησης, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν. Με «όπλο» προφανώς τα 7 «ναι» που έχει πάρει η πώληση από το 12μελες Γενικό Συμβούλιο. Αν και η εκδίκαση των ασφαλιστών μέτρων δεν παύει να αποτελεί ένα ανοικτό και συνάμα, πολύ κρίσιμο ερώτημα για τις εξελίξεις.

Τα «ντεσού» για το βαρύτιμο «ασημικό»

Η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Golden Horizon είναι εκείνη η οποία κέρδισε το διαγωνισμό για το οικόπεδο των 4,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 47-49. Πρόκειται για το τελευταίο ελεύθερο οικόπεδο στην περιοχή, το οποίο ‘’βλέπει’’ θάλασσα και δίνει τη δυνατότητα οικοδόμησης 10,9 χιλιάδων τ.μ.

Μετά από διαπραγματεύσεις, η εταιρεία βελτίωσε κατά τι το τίμημα που ανέρχεται πλέον σε 12,7 εκατ. ευρώ. Έναντι των 9,6 εκατ. ευρώ που ήταν η δεύτερη προσφορά, από την ξενοδοχειακή Λάμψα.

Όλα αυτά όταν η αντικειμενική αξία του βαρύτιμου «ασημικού» της ΤτΕ έχει προσδιοριστεί στα 11,7 εκατ. ευρώ.

Οι αντιτιθέμενοι με την πώληση (5 μέλη του Γενικού Συμβουλίου , καθώς επίσης και οι Σύλλογοι εργαζομένων και συνταξιούχων) πέραν των ενστάσεων για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, εγείρουν και ζήτημα μετριότατου τιμήματος. Θεωρώντας ότι η επιτάχυνση των έργων για Ελληνικό, θα ανεβάσει τις τιμές των ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates