.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!




Τους επόμενους μήνες θα εκδικαστούν οι αγωγές που άσκησε το ΙΝΚΑ Κρήτης κατά τεσσάρων τραπεζών

Μάχες εν όψει στα εφετεία της χώρας για τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου. Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της υπόθεσης που ταλανίζει δεκάδες χιλιάδες Ελληνες, καθώς θα εκδικαστούν οι αγωγές κατά των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

Τις τέσσερις συλλογικές αγωγές άσκησε το ΙΝΚΑ Κρήτης, η αρμόδια Πρωτοβάθμια Πανελλαδική Ενωση Καταναλωτών, κατόπιν συμφωνίας με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου ΣΥΔΑΝΕΦ.

Η εκδίκαση της αγωγής κατά της Alpha Bank έχει οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου, αυτή κατά της Eurobank στις 13 Ιανουαρίου 2020, κατά της Εθνικής Τράπεζας στις 6 Φεβρουαρίου 2020, ενώ η αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς θα εκδικαστεί στο εφετείο μία εβδομάδα αργότερα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο κοινός στόχος που συμφωνήθηκε πριν από πέντε χρόνια είναι να ολοκληρωθούν οι αγωγές με παράσταση του δικηγόρου του ΙΝΚΑ Κρήτης Ιωάννη Μυταλούλη και τυχόν άλλων επιλογής του ΣΥΔΑΝΕΦ, σε όλα τα στάδια έως τον τελευταίο δικαστικό βαθμό.

Υπερασπιστική γραμμή


«Το αποτέλεσμα εφαρμόζεται, σε όλα τα κοινά μέλη μας, με μία ομαδική αγωγή ή με περισσότερες για επιμέρους κατηγορίες, με το πλεονέκτημα των ενώσεων καταναλωτών βάσει της παραγράφου 15 του άρθρου 10, ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 3587/2007, δηλαδή “Να ασκήσουμε για λογαριασμό των εγγεγραμμένων και ταμειακώς εντάξει μελών μας” και χωρίς περαιτέρω έξοδά τους (πλην του τυχόν δικαστικού ενσήμου) τις ατομικές αγωγές των μελών μας ή μία ομαδική εφαρμοστική αγωγή για όλα τα μέλη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ Κρήτης.

Η επιλογή της άσκησης συλλογικών αγωγών έγινε για να αποφευχθεί ο ποταμός από ατομικές εφαρμοστικές αγωγές, με μακρόσυρτες δικασίμους πλέον αναβολών κ.λπ., σε όλα τα στάδια που προφανώς θα παρελκύσουν οι τράπεζες, και με την αντίστοιχη χρονική και οικονομική επιβάρυνση για τις ανάλογες δικαστικές δαπάνες του πλήθους των δανειοληπτών, κοινών μελών του ΙΝΚΑ Κρήτης και του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates