.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!

 


Τα 2+1 ανοιχτά ζητήματα από τον Άρειο Πάγο


Την ώρα που το 2021 εκπνέει και ήδη σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του έτους, μολονότι αναμενόταν ότι δύο μείζονος σημασίας για την αγορά υποθέσεις θα είχαν κλείσει από τον Άρειο Πάγο, εντούτοις το ανώτατο δικαστήριο δεν έχει βγάλει ακόμη την ετυμηγορία του, ούτε για την συνταγματικότητα στην ασυλία των τραπεζιτών, ούτε για το ζήτημα του Κέκροπα και την υπόθεση των 300 στρεμμάτων στο Π. Ψυχικό!

Η υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των 300 στρεμμάτων που εκτείνονται ουσιαστικά στα Τουρκοβούνια, στην κορυφή και την «πλάτη» μεταξύ Π. Ψυχικού και Φιλοθέης, δίπλα και ακριβώς πίσω από τα σπίτια της Γιάννας Αγγελοπούλου, συζητήθηκε στις 3 Νοεμβρίου από το Πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Απόφαση ακόμη δεν ελήφθη ή τουλάχιστον δεν ανακοινώθηκε. Ωστόσο εκείνο που θα πρέπει να καταστεί σαφές ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι, πως για να λήξει στην παρούσα φάση οριστικά θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία και των τριών δικαστών που συμμετέχουν.

Τυχόν απόφαση που θα ληφθεί με ψήφους 2-1 είτε προς την μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση, θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια που σε συνεδρίαση της το σώμα των δικαστών θα αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα!

Το ζητούμενο επομένως την ώρα τούτη είναι η ομοφωνία, το 3-0, που θα λύσει οριστικά την εκκρεμότητα και δεν θα το περιπλέξει επί μακρόν στα γρανάζια της Ολομέλειας και του συνόλου των δικαστών!

Όσον αφορά την υπόθεση για την ασυλία των τραπεζιτών, η ετυμηγορία της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου θα κρίνει οριστικά την συνταγματικότητα.

Υπενθυμίζω ότι ήδη έχουν προηγηθεί αποφάσεις του Πολιτικού τμήματος του ΑΠ, που έχουν κρίνει ως συνταγματικές τρεις υποθέσεις δανείων που είχαν μπει στο αρχείο από το Εφετείο, σε εφαρμογή του υπό κρίση νόμου!

Στην ήδη ανοιχτή αυτή υπόθεση, ήρθε να προστεθεί και η μείζονος σημασίας υπόθεση της Τρ. Πειραιώς, του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου στην ιστορία, μπροστά στο οποίο το σκάνδαλο Κοσκωτά, ωχριά, όπου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αίτηση αναίρεσης, μετά το απαλλακτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί από το τριμελές εφετείο!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates