.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 48ΔΟΣΕΙΣ Ή ΕΛΕΓΧΟΣ !!!

 



Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε έως 48 δόσεις τις οφειλές που προκύπτουν από τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης προσκόμισης των βιβλίων τους έχουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο που υπογράφει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης, αρχικής ή τροποποιητικής και μετά την έκδοση και κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών (βιβλία και έγγραφα) και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού προσδιορισμού του φόρου.

Η εφορία θα κάνει δεκτές τις αιτήσεις υπαγωγής στη πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών παρά το γεγονός ότι ο φορολογούμενος γνωρίζει ότι ήδη ελέγχεται εφόσον βέβαια υποβάλλει τις δηλώσεις που διορθώνουν των οικονομικών τους καταστάσεων με την ιδιότητα του ελεγχόμενου.

Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των ανωτέρω οφειλών που θα προκύψουν υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Εξαιρετικά και σε περίπτωση που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης καθώς και σε περιπτώσεις οφειλών που έχουν υπαχθεί σε πάγια ρύθμιση καταβολής σε έως είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, ανεξάρτητα από το αν τηρείται ή όχι, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. ή άλλη Υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Επιπρόσθετα για τον καθορισμό των δόσεων για φορολογουμένους με οφειλές λαμβάνονται υπόψη ανά περίπτωση τα εξής:

Α) Οφειλές για όσους ελέγχονται οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πάγια ρύθμιση δύνανται, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη να υπαχθούν σε πάγια ρύθμιση α' υπαγωγής καταβολής σε έως σαράντα οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Β) Οφειλές για όσους ελέγχονται οι οποίες τελούν σε πάγια ρύθμιση α' υπαγωγής καταβολής σε έως είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις, της οποίας οι όροι τηρούνται, δύνανται, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να υπαχθούν για το υπόλοιπο των οφειλών αυτών σε πάγια ρύθμιση α' υπαγωγής καταβολής σε έως σαράντα οκτώ μηνιαίες δόσεις. Για τον καθορισμό του αριθμού δόσεων της νέας ρύθμισης (σε έως 48 δόσεις) αφαιρείται το πλήθος δόσεων που έχουν καταβληθεί στο πλαίσιο της υφιστάμενης ρύθμισης.

Γ) Οφειλές για όσους ελέγχονται οι οποίες τελούν σε πάγια ρύθμιση β' υπαγωγής καταβολής σε έως είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις, της οποίας οι όροι τηρούνται, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να υπαχθούν για το υπόλοιπο των οφειλών αυτών σε πάγια ρύθμιση α' υπαγωγής καταβολής σε έως σαράντα οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Δ) Οφειλές για όσους ελέγχονται οι οποίες είχαν υπαχθεί σε πάγια ρύθμιση α' υπαγωγής καταβολής σε έως είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις, η οποία απωλέσθη, και δεν έχουν υπαχθεί σε πάγια ρύθμιση β' υπαγωγής, δύνανται, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να υπαχθούν για το υπόλοιπο των οφειλών αυτών σε πάγια ρύθμιση α' υπαγωγής καταβολής σε έως σαράντα οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Ε) Οφειλές για όσους ελέγχονται οι οποίες είχαν υπαχθεί σε πάγια ρύθμιση α' υπαγωγής καταβολής σε έως είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις και εν συνεχεία υπήχθησαν σε πάγια ρύθμιση β' υπαγωγής, η οποία έχει απολεσθεί, δύνανται, να υπαχθούν για το υπόλοιπο των οφειλών αυτών σε πάγια ρύθμιση α' υπαγωγής καταβολής σε έως σαράντα οκτώ μηνιαίες δόσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates