.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΑΠ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΙΤ !!!

 



Τρίτοι οι Έλληνες κάτοχοι Mega yachts μετά τους Αμερικανούς και τους Ρώσους ολιγάρχες...


Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες που διαθέτουν θαλαμηγά σκάφη Mega yachts άνω των 40 είναι τρίτοι στον κόσμο, όμως η Ελλάδα χάνει τεράστια έσοδα από την έλλειψη μαρινών.

Οι Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες έχουν στην κατοχή τους 107 Mega yachts, που το συνολικό τους μήκος είναι πάνω από 40 μέτρα και έρχονται τρίτοι στον κόσμο, μετά τους Αμερικανούς που κατέχουν 407 πολυτελείς θαλαμηγούς και τους Ρώσους που έχουν 168 σκάφη αναψυχής, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Knight Frank.

Ανάμεσα σε αυτά τα πολυτελή σκάφη συγκαταλέγονται οι θαλαμηγοί: το O Pari, του Πάρη Δράγνη, το Celestyal του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, το Vera, του Δημήτρη Μελισσανίδη, το Capri, του γιού του Γιώργου Μελισσανίδη, το Belita, του Γιάννη Κούστα, το Amore mio, του Βαγγέλη Μαρινάκη, το Vermar Ve, ένα από τα πολλά σκάφη του Βαρδή Βαρδινογιάννη, το “Γλάρος” του Πάνου Λασκαρίδη, αλλά και αρκετών άλλων εφοπλιστών και επιχειρηματιών.

Σήμερα, εκτιμάται ότι υπάρχουν 8.538 mega-yachts ( άνω των 24 μέτρων) στον κόσμο, και περίπου 350 από αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τα σκάφη αυτά, που ανήκουν σε επιχειρηματίες και σε εταιρείες που διαχειρίζονται οι ίδιοι, κατά κανόνα απευθύνονται σε άτομα υψηλού εισοδήματος. Σύμφωνα με έρευνα του 2018, υπάρχουν συνολικά 4.795 παρόμοια σκάφη, άνω των 24 μέτρων, στον κόσμο.

Στο προτεινόμενο σχέδιο στρατηγικής διοίκησης, όπως αναλύεται στην έρευνα, για τη βελτίωση της δομής, διαχείρισης και λειτουργίας των τουριστικών λιμένων της χώρας είναι σε θέση να διαμορφώσει ένα επαρκές δίκτυο τουριστικών λιμένων με βελτιωμένη απόδοση, το οποίο θα είναι ελκυστικό για τον χρήστη αλλά και τους δυνητικούς επενδυτές.

Υπό τις συνθήκες αυτές, αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν πρόσθετα οικονομικά οφέλη σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Η μελέτη διατυπώνει εναλλακτικά σενάρια στη βάση της εφαρμογής του προτεινόμενου σχεδίου στρατηγικής διοίκησης και των νέων θέσεων ελλιμενισμού που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο δίκτυο χωροθετημένων τουριστικών λιμένων.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates