.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΕΛΤΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Από την άλλη υπάρχουν οφειλές του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ που αγγίζουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ, τα 250.000.000€ !!!

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν έφταιγαν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που "πλήρωσαν το μάρμαρο"...



Μεγάλη οικονομική ζημία έχουν υποστεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το πρόσφατο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων από την αποπληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όπως είπε την Τρίτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) Γιώργος Βασιλόπουλος, ενώ τα ημερήσια έσοδα των ΕΛΤΑ από την είσπραξη των λογαριασμών της ΔEΗ ήταν 2,5 εκατ., σήμερα έχουν περιοριστεί στις 600 χιλιάδες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε επιλυθεί, εάν η διοίκηση των ΕΛΤΑ αλλά και της ΔEΗ τηρούσαν τη μεταξύ τους σύμβαση, αντί να επιβαρύνουν τους ανύποπτους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΠΟΣΤ, αν δεν ληφθούν γρήγορα αποφάσεις, τα ΕΛΤΑ κινδυνεύουν με πλήρη κατάρρευση, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης θα καταβληθούν στα ΕΛΤΑ περίπου 45 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως κατευθύνονται κατευθείαν στα ταμεία της ΔEΗ, εξαιτίας των μεταξύ τους οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Κατά τον κ. Βασιλόπουλο, οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ προσεγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στη λεγόμενη καθολική υπηρεσία, δηλαδή την παροχή ταχυδρομικών και άλλων υπηρεσιών από τα ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η ΕΕΤΤ πιστοποίησε το καθαρό κόστος της καθολικής υπηρεσίας για την περίοδο 2013-2015, που ανέρχεται σε 128 εκατ. ευρώ. Eκκρεμεί η επαλήθευση του κόστους για την περίοδο 2016-2017, που σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ ανέρχεται σε 100 εκατ. περίπου.

Όσον αφορά το στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε η διοίκηση των ΕΛΤΑ στο υπερταμείο, οι συνδικαλιστές υποστήριξαν πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς να αναφερθούν σε λεπτομέρειες.



ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates