.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΡΟΔΟΣ: ΑΘΩΟΙ ΛΟΓΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗΣ 3 ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ !!!

ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 180.000€ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ
Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε διαπιστώσει ότι η σφραγίδα του μετρητή της παροχής, ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στο ξενοδοχείο και ήταν προορισμένος για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας, είχε παραβιασθεί και εντέχνως είχε καλυφθεί η παραβίαση, ώστε να μην είναι ορατή, αντιληπτή και διαπιστώσιμη εύκολα, ούτε από τον καταμετρητή της εταιρίας ούτε από κάποιο τρίτο.




Αθώοι λόγω αμφιβολιών για την υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο
Δωδεκανήσου, τρείς εκπρόσωποι γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας στο Φαληράκι.
Η δικογραφία εις βάρος τους κινήθηκε μετά από μήνυση της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Α.Ε. (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).


Την 31η Οκτωβρίου 2014, συνεργείο της Διεύθυνσης Περιφερείας Νησιών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, διενήργησε έλεγχο, στο ξενοδοχείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την ομαλή λειτουργία και καταγραφή του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο καταναλώνεται.

Στο παραπάνω ξενοδοχείο λειτουργούσε μετρητής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δυνάμει συμβολαίου προμηθείας – παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία είχε καταρτισθεί μεταξύ της Δ.Ε.Η. Α.Ε. το 1988.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η σφραγίδα του μετρητή της παροχής, ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στο ξενοδοχείο και ήταν προορισμένος για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία καταναλωνόταν σ΄ αυτό, είχε παραβιασθεί και εντέχνως είχε καλυφθεί η παραβίαση, ώστε να μην είναι ορατή, αντιληπτή και διαπιστώσιμη εύκολα, ούτε από τον καταμετρητή της εταιρίας ούτε από κάποιο τρίτο.

Στη συνέχεια, σε σχετικό ειδικό τεχνικό έλεγχο, ο οποίος ακολούθησε διαπιστώθηκε, ότι στο κιβώτιο δοκιμών στις γέφυρες των εντάσεων υπήρχαν κόλλες με συνέπεια να μην καταγράφεται η συνολική καταναλωθείσα ενέργεια.



Προσδιορίστηκε ότι η παρέμβαση στον μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος είχε γίνει από τις 10.04.2008 κι ότι η ποσότητα της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθε για το χρονικό διάστημα από τις 10.04.2008 έως την 31.10.2014 σε 1.062,264 KWh. Από την εκ νέου τιμολόγηση, προέκυψε χρεωστική διαφορά ποσού 180.850 € πλέον ΦΠΑ.

Οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι η ξενοδοχειακή επιχείρηση είχε επενδύσει σε μέσα εξοικονόμησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα είχε αλλάξει τα συμβατικά της συστήματα φωτισμού σε συστήματα led με αποτέλεσμα η ενέργεια που κατανάλωνε να μειωθεί σημαντικά.
Τόνισαν επίσης ότι όπως ισχυρίζεται η ΔΕΔΔΗΕ η κλοπή ρεύματος συντελείται από το έτος 2008 όμως οι μετρήσεις από συνεργεία της γίνονται μηνιαία και ουδέν παράνομο ή παράτυπο διαπιστώθηκε για έξι συναπτά έτη.

Επεσήμαναν επίσης ότι το κιβώτιο της ηλεκτρικής παροχής και ο ενσωματωμένος σε αυτό μετρητής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται εκτός του ξενοδοχείου της εταιρείας, ώστε να μπορεί οποτεδήποτε το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ να έχει πρόσβαση σε αυτά και κάθε φορά που ανοίγεται αρμοδίως, στη συνέχεια «κλειδώνεται» με ειδικό λουκέτο και επιπλέον σφραγίζεται με ειδική μολυβδοσφραγίδα.

Κατά συνέπεια, αν αποπειραθεί τρίτο πρόσωπο να ανοίξει το κιβώτιο, θα πρέπει να αχρηστεύσει τόσο το λουκέτο όσο και την μολυβδοσφραγίδα, γεγονότα τα οποία θα γίνουν άμεσα αντιληπτά στον επόμενο έλεγχο του συνεργείου.

Επιπλέον ισχυρίστηκαν ότι είχε αλλάξει τρόπο λειτουργίας της μονάδας από ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση συνολικά της κατανάλωσης πριν την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας.

Σημειώνεται εξάλλου ότι έχουν εξοφλήσει στο ακέραιο την οφειλή που ανέκυψε.

Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.


ΠΗΓΗ: aoristies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates