.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ QUALCO Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 5,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Στη θυγατρική της Qualco, QQuant, περνάει η διαχείριση του πακέτου των κόκκινων δανείων ύψους 5,2 δις ευρώ, που μεταβιβάζει η Εθνική τράπεζα. Όπως έχει γράψει το MonoNews, το χαρτοφυλάκιο δανείων με την επωνυμία Earth, μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία της σουηδικής Intrum και της αμερικανικής CarVal και η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες. Η QQuant της Qualco, αναμένεται να αναλάβει για λογαριασμό της κοινοπραξίας Intrum και Carval, τη διαχείριση του εν λόγω χαρτοφυλακίου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πακέτο που μεταβιβάζει μέχρι σήμερα από ελληνική τράπεζα σε ξένα funds.

Η QQuant αποτελεί εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης που έχει αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και έχει συσταθεί από την Qualco, η οποία είναι η επικεφαλής κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΗ, που ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 2,7 δις ευρώ.

Το Earth της Εθνικής τράπεζας περιλαμβάνει περίπου 300.000 δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ενώ ο αριθμός των οφειλετών είναι σχεδόν 200.000. Η ονομαστική αξία του χαρτοφυλακίου είναι στο 1,9 δις και το υπόλοιπο ποσό, έως τα 5,2 δις είναι οι τόκοι που έχουν συσσωρευθεί. Το consortium των Intrum και CarVal, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, που φθάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 110 εκατ. ευρώ και η οποία αντιπροσωπεύει το 5,5% της αξίας των δανείων που μεταβιβάζονται.

Η Qualco ιδρύθηκε το 1998 και σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 70 πελάτες σε περισσότερες από 15 χώρες, με παρουσία στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Κύπρο και τη Βραζιλία. Παρέχει εξειδικευμένες λύσεις για τη διαχείριση χαρτοφυλακίων ληξιπρόθεσμων οφειλών χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες που η ίδια έχει αναπτύξει, όπως το λογισμικό διαχείρισης οφειλών QCollections, το σύστημα QLoans, και τη μηχανή ανάλυσης δεδομένων και πρόβλεψης (data-driven predictive analytics) D3E. Σε καθημερινή βάση, πάνω από 170 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων χαρτοφυλάκια της Alpha Bank και η Eurobank υποβάλλονται σε επεξεργασία στα συστήματα της Qualco.

Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίων έχοντας αναπτύξει ισχυρή ομάδα στελεχών με μακρόχρονη εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων και περιουσίας του χρηματοοικονομικού τομέα. Η Qualco έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των 16 τραπεζών υπό ειδική εκκαθάριση, ύψους περίπου 9 δις ευρώ, ως ένας από τους τρεις εταίρους της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, στην οποία η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αναθέσει το έργο.

Στο εξωτερικό, το πελατολόγιο της Qualco περιλαμβάνει διεθνείς τράπεζες (KBC), επενδυτικούς οίκους και εταιρείες του κλάδου διαχείρισης απαιτήσεων (Hoist, NACC, Resolv, Cabot, IntelServ), αλλά και εταιρείες του κλάδου ενέργειας, όπως οι First Utility, Scottish Power και Extra Energy, και τηλεπικοινωνιών (Tesco Mobile).



ΠΗΓΗ: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates