.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ !!!



των Πέτρου Κουσουλού και Διονύση Γκουτζούρη

«Πρωτογενές» μπλόκο σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας προκαλούν οι αλχημείες και οι λογιστικές πράξεις της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη και στο εκλογικό σώμα ότι επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους. Όπως αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ», από την περασμένη Δευτέρα 4 Ιουνίου το μεγαλύτερο και πλέον ιστορικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αθήνας, το Λαϊκό Νοσοκομείο, βρίσκεται με κατασχεμένους λογαριασμούς, λόγω οφειλής ύψους 50.000 ευρώ σε γνωστή εταιρεία της Χαλκίδας η οποία προμηθεύει με κρέατα για τα γεύματα των ασθενών! Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και των πλασματικών πλεονασμάτων με τα οποία ταΐζεται ο ελληνικός λαός. Γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη, καθώς την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε ότι ο ESM μπλόκαρε τη δόση 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες.

Όπως ακριβώς δηλαδή έχει συμβεί στην περίπτωση του Λαϊκού Νοσοκομείου, του οποίου η διοίκηση αναγνωρίζει την οφειλή προς τον προμηθευτή και επιθυμεί να πληρώσει τις οφειλές, αλλά η αποπληρωμή μπλοκάρεται από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Γιατί πώς αλλιώς θα καταγραφούν τα υπέρογκα πλεονάσματα;

Δεσμεύθηκαν τέσσερις λογαριασμοί


Η αντίστροφη μέτρηση της υπόθεσης που έχει ως αποτέλεσμα να παγώσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αθήνας, με ό,τι αυτό και εάν συνεπάγεται για τη λειτουργία του, ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν ο απλήρωτος προμηθευτής κατέφυγε στη Δικαιοσύνη παραπονούμενος για τη «στάση πληρωμών» στην οποία είχε προχωρήσει το νοσοκομείο. Στη διάθεσή του είχε και τα 121 απλήρωτα τιμολόγια. Προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Χαλκίδας, το οποίο εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 92/2018 απόφαση, η οποία τον δικαιώνει εκδίδοντας διαταγή πληρωμής. Μέχρι και τη Δευτέρα 4 Ιουνίου καταβάλλονταν προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να αποπληρωθούν οι οφειλές. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι καταστροφική για το Λαϊκό.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να εξαλειφθεί η οφειλή. Η υπόθεση κόλλησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και στις αλχημείες της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να φουσκώσει τα πλεονάσματα προχωρώντας σε στάση πληρωμών προς ιδιώτες και προμηθευτές. Το αποτέλεσμα είναι την περασμένη Δευτέρα να εκδοθεί το κατασχετήριο κατά του Λαϊκού Νοσοκομείου, το οποίο επιδόθηκε σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας: στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Αlpha Bank και στη Eurobank. Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για ένα ακόμη κυβερνητικό success story.

Δείτε το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΠΑΜ»





πηγη: ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates