.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΤΕΙ !!!

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΓΟ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ , ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ....
Αφορά μισθούς συνολικού ύψους 330.000 ευρώ !!!




Με παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών, Αχιλλέα Ζήση, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του σημερινού αντιπρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ) Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη.

Η εισαγγελική παραγγελία, που δόθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του Ιδρύματος από την εργασία τους, αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης και σε βάρος συγγενικών προσώπων πρώτου βαθμού του αντιπρύτανη καθώς και σε βάρος μίας υπαλλήλου του ΑΤΕΙ-Θ, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο ο νυν αντιπρύτανης κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος και οι ενδείξεις για την τέλεσή του προέκυψαν από έρευνα που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών. Ανάμεσα στους υπαλλήλους που καταγγέλθηκε ότι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους και πληρώνονταν κανονικά τους μισθούς τους, συγκαταλέγονταν η σύζυγος και η κόρη του πρώην προέδρου.


Επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ πραγματοποίησαν ελέγχους στο ΑΤΕΙ-Θ , κάνοντας "φύλλο και φτερό" τα παρουσιολόγια των εργαζομένων, τους εσωτερικούς κανονισμούς του Ιδρύματος, όπως επίσης πλήθος αποφάσεων ορισμού ή ανάθεσης καθηκόντων υπαλλήλων σε νευραλγικές θέσεις κ.ά.

Η πορισματική έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Β. Ελλάδος, φαίνεται πως επιβεβαίωνε τις προηγούμενες καταγγελίες.

Στην έκθεση, συγκεκριμένα, περιγράφονται παραποιήσεις και αταξίες στις σχετιζόμενες με την πιστοποίηση της παρουσίας υπαλλήλων διαδικασίες, ενώ στο "κάδρο" των ελεγκτών βρέθηκαν, εκτός από τον πρώην πρόεδρο, τόσο τα δύο συγγενικά του πρόσωπα, όσο και μία υψηλόβαθμη υπάλληλος του τμήματος μισθοδοσίας του Ιδρύματος κατά την επίμαχη περίοδο.

Ο εισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, αφού μελέτησε το πόρισμα, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των συνολικά τεσσάρων εμπλεκόμενων προσώπων. Εκτός από τον νυν αντιπρύτανη του ΑΤΕΙ-Θ, η ίδια δίωξη ασκήθηκε κατά της τότε προϊσταμένης μισθοδοσίας του Ιδρύματος, ενώ η σύζυγος και η κόρη του πρώτου διώκονται για ηθική αυτουργία στην υπηρεσιακή απιστία.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η κατηγορία (που διώκεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου) αφορά σε μισθούς συνολικού ύψους 330.000 ευρώ που φέρονται ότι εισέπραξαν το υπό έρευνα διάστημα οι δύο γυναίκες.

Σημειώνεται, ότι η περαιτέρω διερεύνηση της δικογραφίας ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή Διαφθοράς.



ΠΗΓΗ: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates