.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΚΑΙ Η EUROBANK ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Τρεις τοπικές τράπεζες της Βουλγαρίας, ένα fund και.. η Eurobank, πέρασαν στην τελική φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ύστερα από δύο αναβολές στη διαδικασία, την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές, αφού προηγουμένως η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας έδωσε άδεια συμμετοχής και στη Eurobank.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνική τράπεζα διεκδικεί θυγατρική άλλης ελληνικής τράπεζας στο εξωτερικό, δεδομένου ότι τα πλάνα αναδιάρθρωσης που είχαν υποβληθεί στον SSM μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του 2015, υπαγόρευαν συρρίκνωση της παρουσίας των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό, απαγορεύοντας ουσιαστικά μεταξύ τους εξαγορές θυγατρικών.


Σημειώνεται ότι η εξαγορά της θυγατρικής της Alpha Bank στη Βουλγαρία από τη Eurobank είχε ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2015, πριν από την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το "πράσινο φως" που δίνεται στη Eurobank να διεκδικήσει θυγατρική άλλης ελληνικής τράπεζας, είναι ενδεικτικό της δυναμικής της Eurobank στα Βαλκάνια.

Υπενθυμίζεται ότι στο α΄ τρίμηνο 2018 οι δραστηριότητες εξωτερικού της Eurobank παρέμειναν σταθερά κερδοφόρες, με τα καθαρά κέρδη πριν από έκτακτα αποτελέσματα και μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες να ανέρχονται σε 33 εκατ. ευρώ από 27 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2017.

Η Τράπεζα Πειραιώς στη Βουλγαρία έχει ενεργητικό 1,5 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 747 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 1,1 δισ. ευρώ, 72 καταστήματα και προσωπικό 993 ατόμων. Η θυγατρική της Eurobank, Postbank, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στη γειτονική χώρα, με ενεργητικό 3,7 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 2,5 δισ. ευρώ, καταθέσεις 3,2 δισ. ευρώ και δίκτυο 174 καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι για την Τράπεζα Πειραιώς, οι πωλήσεις των θυγατρικών στα Βαλκάνια (αναμένεται η έγκριση των αρχών της Ρουμανίας ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή πώλησης της Piraeus Romania στην J.C. Flowers & CO) μαζί με τις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ολοκληρώθηκε η πώληση του Amoeba, αναμένεται του Arctos), θα οδηγήσουν σε μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού κατά 3,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates