.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ !!!



Ο Στουρνάρας αντί να ζητήσει συγνώμη για τις αναρίθμητες εμμονικές γκάφες, συνεχίζει να σαμποτάρει την εθνική οικονομία


Οι δηλώσεις Στουρνάρα υπό την θεσμική ιδιότητα του έλληνα κεντρικού τραπεζίτη είναι απαράδεκτες, επιζήμιες υλικά και ηθικά ανεπίτρεπτες για τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.


Τελικά η απορία παραμένει.

Τι είναι τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ, κεντρικός τραπεζίτης ή πολιτικός;
Μετά τις πολλές αποτυχημένες προβλέψεις του για την πιστωτική γραμμή που διαψεύστηκε, το waiver που απέτυχε και την ποσοτική χαλάρωση που κατέρρευσε….ο διοικητής της ΤτΕ έρχεται όχι ως σύμμαχος της οικονομίας αλλά ως επικριτικής της κυβέρνησης να την προειδοποιήσει ότι οι επενδυτές θα υιοθετήσουν σκληρή προσέγγιση μετά την έξοδο της Ελλάδος από τα μνημόνια εάν υπάρχουν αποκλίσεις…. 

Ο Στουρνάρας δεν είπε κάτι καινούργιο.
Όσοι παρακολουθούν τις αγορές γνωρίζουν πόσο εύθραυστη είναι η εικόνα της Ελλάδος στα μάτια των διεθνών επενδυτών και επίσης γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε απόκλιση που θα δημιουργήσει ρίσκο δεν θα είναι αποδεκτή από τα διεθνή funds αμέσως θα πουλήσουν ομόλογα και μετοχές. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας σκόπιμα και με δόλο προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση η οποία μετά τις πυρκαγιές πνέει τα λοίσθια αλλά στην προσπάθεια του αυτή βλάπτει τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα. 

Τι δήλωσε σε συνέντευξη του στους FT;
-Θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους είναι αρκετή
-Δεν μπορούν να ηρεμήσουν οι επενδυτές ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι καλή επένδυση
-Οι επενδυτές θα παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης
-Εάν αισθάνονται ότι κάνουμε βήματα πίσω θα παραμείνουν μακριά από τα ελληνικά ομόλογα. 

Αυτά δεν τα λέει σε κάποια έκθεση του κάποιος αμερικανικός επενδυτικός οίκος αλλά ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του στους FT.
Σαν να επιθυμεί διακαώς να αποτύχει η κυβέρνηση και η χώρα... προσομοιάζουν οι απόψεις του. 

Αντί ο κεντρικός τραπεζίτης να προσπαθεί να συμβάλλει θετικά στην έξοδο της Ελλάδος από τα μνημόνια και να παρουσιάσει θετικές προτάσεις – όχι αποτυχημένες όπως η προληπτική πιστωτική γραμμή - ρίχνει λάδι στην φωτιά ενσπείροντας ανησυχίες…
Μόνο επιζήμιες είναι αυτές οι δηλώσεις για τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα και εάν είχε στοιχειώδη ορθολογισμό ο Στουρνάρας δεν θα έκανε τέτοιες δηλώσεις, ποτισμένος από το μίσος του κατά της κυβέρνησης βλάπτει την οικονομία. 

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν οι πρακτικές των επενδυτών παραμένουν ως έχουν.
Όμως θα πρέπει να τελειώνουμε με τις ανοησίες ακόμη και αυτών που κατέχουν ως δημόσιοι υπάλληλοι θέσεις θεσμικές. 

Λησμονεί ο Στουρνάρας ότι διορίστηκε από τον πρωθυπουργό Σαμαρά, διορίστηκε ως δημόσιος υπάλληλος για να υποστηρίζει την εθνική οικονομική πολιτική.
Ο Στουρνάρας έχει χάσει το μέτρο και επιτίθεται κατά της εθνικής οικονομίας χρησιμοποιώντας το προσωπείο του θεσμικού παράγοντα που προειδοποιεί.
Όμως δεν είναι αγνές οι προθέσεις Στουρνάρα έχουν δόλο, εμμονή και σκοπιμότητα.
Ποιος ξένος επενδυτής θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα όταν ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδος μιλάει τόσο απαξιωτικά για την εθνική οικονομία; 

Οι δηλώσεις Στουρνάρα υπό την θεσμική ιδιότητα του έλληνα κεντρικού τραπεζίτη είναι απαράδεκτες, επιζήμιες υλικά και ηθικά ανεπίτρεπτες για τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Υποσημείωση
Οι δηλώσεις Στουρνάρα στους FT διαδραμάτισαν ρόλο οδηγώντας ορισμένα funds να πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα, τάση που επιδεινώθηκε με την δημοσίευση της έκθεσης DSA του ΔΝΤ.


πηγη: http://bankingnews.gr/index.php?id=377673




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates