.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΚΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ !!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ "ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΗ" ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιώτες !!!




Τι γράφει ο imerodromos.gr:

Σε μια περίοδο που που τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι αυξημένα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) αναφέρει ότι εξαιτίας «της αλόγιστης χρήστης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων». Συνεπώς, το ΕΚΕΑ «δεν δύναται να πραγματοποιεί το Μοριακό Έλεγχο του Covid-19».



Σε δήλωσή τους για την εντολή της Διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες να μη στέλνουν προς το ΕΚΕΑ δείγματα για τεστ κορωνοϊού, γιατί ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων, οι Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και Ηλίας Σιώρας, γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, σημειώνουν (πηγή: 902.gr):

«Η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εξέδωσε εντολή προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (1/9) να μη στέλνουν προς το ΕΚΕΑ δείγματα για τεστ κορονοϊού, γιατί το κέντρο “δεν δύναται να πραγματοποιεί μοριακό έλεγχο για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών, διότι λόγω αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ”. Αλόγιστη χρήση χαρακτηρίζεται η ανάγκη για μαζικά test. Είναι ΝΤΡΟΠΗ! Την ίδια στιγμή, στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test! Τα δείγματα παραμένουν στα Νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς εκκρεμεί η απάντηση στον “Ευαγγελισμό” 160 δειγμάτων, στο δε “Σωτηρία” 100 δειγμάτων. Είναι δείγματα που λήφθηκαν τις προηγούμενες δύο μέρες και αφορούν και ασθενείς που αναμένουν χειρουργείο. Η δυνατότητα των νοσοκομείων είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε και τη γενική εφημερία. Τα όρια ανθρώπινης αντοχής έχουν εξαντληθεί! Τα εργαστήρια των νοσοκομείων στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού!

Που θα γίνονται τα test;

Σε καλοπληρωμένες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων;

Δεν θα γίνονται καθόλου;

Τώρα είναι πλέον ώρα για την επίταξη των ιδιωτικών κέντρων!

Τα λόγια και οι υποσχέσεις να τελειώνουν. Η ωμή ομολογία για το λαό είναι έγκλημα.
Τώρα ανάπτυξη ΠΦΥ.
Τώρα ενίσχυση του ΕΚΕΑ
Τώρα ενίσχυση των νοσοκομείων.
Δωρεάν test για όλους τους υγειονομικούς και τον πληθυσμό.

Πότε περιμένουν να το κάνουν; Όταν φουντώσει κι άλλο η πανδημία; Έχουν κάνει πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες;».

Κοντοζαμάνης: Πρόσκαιρη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο ΕΚΕΑ

«Λόγω της μαζικής επιστροφής από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, που υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2, δημιουργήθηκε αυξημένος όγκος εργαστηριακών ελέγχων που έπρεπε να διενεργηθούν και πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο εξάντλησε την εβδομαδιαία δυνατότητα διενέργειας μοριακών ελέγχων, που θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Κατά συνέπεια», όπως είπε, «και προκειμένου να εξασφαλίζεται η εντός 24 ωρών λήψη αποτελεσμάτων, αποφασίστηκε η πρόσκαιρη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο ΕΚΕΑ και η αποστολή των δειγμάτων σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια ελέγχου.

Σημειώνεται ότι στο ΕΚΕΑ εξετάζονται περίπου 1.000 από τα 13.000 τεστ μοριακού ελέγχου που πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο καθημερινά στη χώρα, όπως επίσης ότι το ΕΚΕΑ ολοκληρώνει τον εργαστηριακό έλεγχο όλων των δειγμάτων που του αποστέλλονται εντός 24 ωρών και δεν παρατηρείται ουδεμία καθυστέρηση στη διενέργεια των εργαστηριακών ελέγχων».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates