.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-LIBRA: Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ 220.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_28.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_87.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/coco-mat.html




Το ποσό των 220 εκατ. ευρώ πλήρωσε στη Τράπεζα Πειραιώς ο Γιώργος Λογοθέτης

Με στόχο να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες (άσκηση ποινικών διώξεων) ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας Euroenergy, του ενεργειακού βραχίονα του ομίλου Libra του Έλληνα εφοπλιστή Γιωργου Λογοθέτη. Η μείζονος σημασίας πώληση των ενεργειακών πάρκων της EuroEnergy, μέλους του Ομίλου Libra, στον κινέζικο όμιλο Sumec Clean Energy International, έχει ολοκληρωθεί, ενώ μέρος των εσόδων από την πώληση συνέβαλε στη μείωση του χρέους της εταιρείας στην Τράπεζα Πειραιώς κατά 220 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του έτους και ολοκληρώθηκαν αφορούν στην πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 60MW αλλά και αιολικών πάρκων ισχύος 10MW που βρίσκονται σε λειτουργία αλλά και σε άδειες για την κατασκευή αιολικών πάρκων σε διάφορα στάδια.

Σημειώνεται ότι εκτός από την πώληση στην κινεζική Sumec Clean Energy International, η Euroenergy, φέρεται να διαπραγματεύεται την πώληση άλλων έργων προς αμερικανικό fund, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα οι συζητήσεις αφορούν στο υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της εταιρείας, με ισχύ άνω των 150 MW (αιολικά).

Με τις κινήσεις αυτές, η Euroenergy και ο όμιλος Libra μειώνουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα, περιορίζοντας δραστικά και τη δανειακή τους έκθεση, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο και τυπικά το ζήτημα που είχε ανακύψει εξαιτίας της μετοχικής συμμετοχής του εφοπλιστή στην Πειραιώς.


ΠΗΓΗ: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates