.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!! ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !!!



«Καζάνι που βράζει» είναι το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια της Θεσσαλονίκης, όπως φάνηκε και από αιματηρό περιστατικό τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στη δομή φιλοξενούνται 650 πρόσφυγες και μετανάστες οκτώ διαφορετικών φυλών, την ώρα που μπορεί να φιλοξενήσει μόλις τους μισούς, σύμφωνα με όσα δηλώνει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. Οι μετανάστες στην περιοχή, εξαιτίας των συνεχόμενων ροών, είναι διπλάσιοι από τους... μόνιμους κάτοικους του χωριού. Καθημερινά είναι τα περιστατικά μικροκλοπών, ενώ πρόσφατα παράνομοι μετανάστες απείλησαν με μαχαίρι μικρά παιδιά!

Συχνές είναι και οι μεταξύ τους συμπλοκές, με τελευταίο το αιματηρό περιστατικό που ξέσπασε μεταξύ 250 μεταναστών και προσφύγων τα ξημερώματα της Δευτέρας και είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έξι άτομα, ενώ άλλοι τέσσερις συνελήφθησαν.


Πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετανάστες επιτέθηκαν ακόμα και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στην περιοχή για να μεταφέρει τους τραυματίες, πετώντας πέτρες στο όχημα, ενώ έξι άτομα σκαρφάλωσαν πάνω σε αυτό! Αφορμή για τη σύρραξη, όπως δήλωσε ο Νίκος Ράγκος, περιφερειακός συντονιστής Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήταν το... μπανιστήρι που έκανε ένας μετανάστης στη γυναίκα ενός άλλου. «Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι πλήρες και κοιτάμε πώς θα λύσουμε το πρόβλημα» σχολιάζει ο ίδιος στη «δημοκρατία».

Πάντως, σε κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε ο Γιάννης Καραγιάννης στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Νίκο Ράγκο χαρακτηρίζει την κατάσταση επικίνδυνη, που έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία. «Θα πρέπει στη δομή να παραμείνουν μόνο οι Σύριοι πρόσφυγες. Ο πληθυσμός των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται εκεί είναι απολύτως ανομοιογενής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνύπαρξή τους. Ζητάμε επίσης να υπάρξει μόνιμη αστυνομική φύλαξη του χώρου και όχι ελάχιστοι αστυνομικοί. Τέλος, θέλουμε να μειωθεί ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο μισό» εξηγεί στη «δημοκρατία» ο κ. Καραγιάννης.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από το δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates