.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗΣ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!

ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ινδίας αποκάλυψε απάτη ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, την οποία όπως καταγγέλλει διέπραξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα !!!




Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ινδίας αποκάλυψε μια απάτη ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, την οποία υποτίθεται ότι διέπραξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, ένας άνθρωπος που ασχολείται κατ’ επάγγελμα με μαργαριτάρια και διαμάντια. Πιο συγκεκριμένα, στην καταγγελία της, η τράπεζα PNB υποστήριξε ότι «εγκέφαλος» της απάτης είναι ο Nirav Modi, κοσμηματοπώλης που έχει «ντύσει» με κοσμήματα πάμπολλους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και του Μπόλιγουντ, όπως η Kate Winslet και η Priyanka Chopra. Ο 47χρονος Modi βρίσκεται στο «No. 85» της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία το 2017.

Η απάτη



Όπως υποστηρίζει η PNB, ο Modi, σε συνεργασία με έναν συγκεκριμένο υπάλληλο της τράπεζας, χρησιμοποίησε ψεύτικες εγγυήσεις, δήθεν της PNB, ύψους 1,8 δισ. δολαριών για να πάρει δάνεια από καταστήματα ινδικών τραπεζών εκτός των συνόρων της χώρας, ισχυριζόμενος ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να εισάγει μαργαριτάρια.

Η απάτη υπολογίζεται ότι ξεκίνησε το 2011 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 είχαν εκδοθεί διάφορες εγγυητικές επιστολές, χωρίς, όμως, εγγυήσεις.

Η τράπεζα ισχυρίζεται ότι παρέκαμψαν το εσωτερικό σύστημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας της προκειμένου να μην εντοπιστούν οι κίνησεις τους και έδιναν οδηγίες μέσω του παγκόσμιου συστήματος πληρωμών Swift, ζητώντας από παραρτήματα ινδικών τραπεζών στο εξωτερικό να εκταμιεύσουν τα χρήματα ως δάνεια. Το δε συνολικό ύψος της απάτης εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο – κάτι που μένει να αποδειχθεί από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη…



πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates