.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝO ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ: ΟΙ "ΑΣΤΕΓΟΙ" ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ !!!

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Το νέο φαινόμενο στην Ιαπωνία είναι οι «άστεγοι με τα κοστούμια». Πρόκειται για εργαζόμενους άνδρες οι οποίοι δουλεύουν με εξουθενωτικούς ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ με αποτέλεσμα να τους παίρνει ο ύπνος στη στάση του λεωφορείου και του τραίνου, αφού δεν έχουν πολλές φορές τα χρήματα για να πληρώσουν ξενοδοχείο.





H Guardian δημοσίευσε φωτογραφίες του Paweł Jaszczuk, ο οποίος ένα βράδυ φωτογράφησε τυχαία τον πρώτο «άστεγο με κοστούμι» που βρήκε στη στάση ενός λεωφορείου. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη του: «Η αντίθεση όπου βλέπεις έναν καλοντυμένο άντρα στον δρόμο, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, αλλά το μήνυμα ήρθε αργότερα».





Η εξάντληση τους είναι τόσο μεγάλη που δεν αντέχουν να περιμένουν ούτε το τραίνο

Αργότερα, περιπλανώμενος μεταξύ σταθμών τρένου και μπαρ του Τόκιο, συνειδητοποίησε ότι το φαινόμενο ήταν συχνό. Έτσι, άρχισε να φωτογραφίζει τους άστεγους με το κοστούμι. «Έπρεπε να είναι καλοντυμένοι, με μια ενδιαφέρουσα πόζα και κάτι έξτρα για να κάνει τη φωτογραφία ενδιαφέρουσα», λέει. «Ήθελα ένα λουκ που να μοιάζει με περιοδικό μόδα».



«Οι φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους που τους έχουν εκμεταλλευτεί, που δουλεύουν υπερβολικά, που στρεσάρονται πολύ και που είναι εξουθενωμένοι. Θέλουμε όντως να φτάσουμε σε αυτό το σημείο;» αναρωτήθηκε κλείνοντας. 

Ο φωτογράφος δημιούργησε το High Fashion, ένα νέο βιβλίο, που δείχνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Φιλοξενεί πολλές φωτογραφίες ανθρώπων να κοιμούνται στο δρόμο, σε παγκάκια, ακόμη και όρθιοι, φορώντας τα κοστούμια τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates