.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ FBBANK: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΡΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/11-fbb_17.html



Τι γράφει το mononews.gr :


Αθώος ο Βίκτωρας Ρέστης

Η δικαιοσύνη απάλλαξε από το αδίκημα της απιστίας τον Βίκτωρα Ρέστη, για τα ευρήματα που είχαν προκύψει όσον αφορά δανειοδοτήσεις που έδινε η FBBank όταν ο εφοπλιστής ήταν διευθύνων σύμβουλό της. Η ιστορία έχει ως εξής: Το καλοκαίρι του 2017 παραπέμφθηκαν σε δίκη 11 άτομα μεταξύ των οποίων και ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης για τα «θαλασσοδάνεια» – κυριολεκτικά – που είχε δώσει η πάλαι ποτέ FBBank προς ναυτιλιακές εταιρείες ύψους 62 εκατ δολαρίων.

Μάλιστα, τα στελέχη της επιτροπής δανειοδοτήσεων της FBBank και ο Β. Ρέστης, που εκτελούσε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου την περίοδο 2009-2012 που δόθηκαν τα δάνεια, δεν ζήτησαν ισχυρές εγγυήσεις για να τα χορηγήσουν.

Για να φαντασθείτε φέρονται να έλαβαν προς εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας ναυτικές υποθήκες πλοίων ιδιοκτησίας των πιστούχων, οι οποίες ήταν επισφαλείς για την τράπεζα. Κι αυτό διότι είχε σημειωθεί σημαντική πτώση της αξίας των πλοίων ήδη από τα τέλη του 2008, όταν η διεθνής οικονομική κρίση επηρέασε και τον κλάδο της ναυτιλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates