.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΕΣΩΣΕ 1.400.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ !!!

 



Ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, που χρησιμοποιείται συνήθως για την καταπολέμηση ρευματικών προβλημάτων, έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματικό ενάντια στον κοροναϊό.

Πρόκειται για φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών, με τη δραστική ουσία του, δεξαμεθαζόνη (κορτιζόνη), να έχει σημαντικές αντιαλλεργικές, αντιτοξικές και ανοσοκατασταλτικές ιδιότητες.

Τα γλυκοκορτικοειδή είναι ορμόνες που παράγουν τα επινεφρίδια, δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες που βρίσκονται στην κορυφή των νεφρών, απ’ όπου προκύπτει και η ονομασία τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκει η κορτιζόλη, ενώ το συνθετικό ανάλογο που παράγεται στο εργαστήριο και χορηγείται στους ασθενείς εξωγενώς, στοχεύοντας να μιμηθεί τη δράση της, είναι η γνωστή μας κορτιζόνη. Μια από τις φαρμακευτικές ουσίες με την ισχυρότερη γλυκοκορτικοειδική δράση είναι η Δεξαμεθαζόνη.

Η συγκεκριμένη ουσία είναι αρκετά φτηνή και προσιτή στα περισσότερα μέρη του κόσμου «και πρέπει να υιοθετηθεί από τα νοσοκομεία, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως για να σώσει ζωές σε όλο τον κόσμο», επισημαίνει ο Peter Horby, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος με συνεργάτες του, διαπίστωσε ότι η χρήση της δεξαμεζαθόνης μπορεί να μειώσει τους θανάτους από κοροναϊό, στο ένα τρίτο.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Martin Landray, από την αρχή της πανδημίας η ιατρική κοινότητα αναζητά εντατικά την ύπαρξη κάποιας θεραπείας, που θα μπορεί να μειώσει την θνησιμότητα ανάμεσα σε όσους αρρωσταίνουν βαριά.

«Η δεξαμεθαζόνη είναι το πρώτο φάρμακο που φαίνεται να βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με κοροναϊό. Τα οφέλη είναι σημαντικά, ειδικά για όσους νοσούν σοβαρά και χρειάζονται θεραπεία οξυγόνου», αναφέρει η έρευνα.

Μάλιστα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι εάν η δεξαμεθαζόνη χορηγηθεί παράλληλα με την τοσιλιζουμάμπη, ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας, το φάρμακο -που ξεκίνησε να χορηγείται στους ασθενείς από τον περασμένο Ιούνιο- έχει ήδη σώζει τις ζωές 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων, που νόσησαν με κοροναϊό.


«Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ξεκάθαρα- η δεξαμεθαζόνη μειώνει τον κίνδυνο θανάτου σε ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό τους σύστημα. Καθώς πρόκειται για μια παγκόσμια ασθένεια, είναι φανταστικό που η πρώτη θεραπεία που πετυχαίνει τη μείωση θνησιμότητας από τον ιό, είναι οικονομική και εύκολα προσβάσιμη για όλο τον πλανήτη», κατέληξε ο Landray.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει τις οδηγίες για την αγωγή των ασθενών με κοροναϊό ώστε να περιλάβουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής που έδειξαν ότι το φθηνό, ευρείας χρήσης στεροειδές δεξαμεθαζόνη είναι αποτελεσματικό στα βαριά περιστατικά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που ανακοινώθηκαν χθες, η δεξαμεθαζόνη, που χρησιμοποιείται από το 1960 ως αντιφλεγμονώδες σε νόσους όπως η αρθρίτιδα, μείωσε κατά το ένα τρίτο την θνητότητα μεταξύ των σοβαρότερων νοσηλευόμενων περιστατικών της COVID-19.

Το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απευθύνεται στους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς εργαζόμενους και επιδιώκεται να περιλαμβάνει τα τελευταία δεδομένα για να παρέχει ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση όλων των φάσεων της


Πηγή:
https://medlabgr.blogspot.com/2021/03/kai-omos-yparchei-ena-antiflegmonodes-farmako-pou-sozei-ekatommyria-astheneis-apo-ton-koronaio.html#ixzz7Afe2k34p

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates