.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΑΛΑ...ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

 



Από την στήλη backstory του insider.gr


Σαν τους κουλουρτζήδες με τον ταβλά στο κεφάλι τους κινούνται οι νομικοί της Εθνικής Τράπεζας. Αυτοί και ο υπολογιστής τους υπό μάλης! Κατά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων εξαμήνου είχε επισημανθεί από τούτη εδώ τη στήλη η πρόθεση του Διευθύνοντος της τράπεζας κ. Μυλωνά του Παύλου να οδηγήσει σε outsourcing το νομικό κομμάτι της τράπεζας γιατί άλλωστε η Εθνική διαχειρίζεται μικρές υποθέσεις και θα ´ρθει πιο συμφερτικά η εξωτερική διάθεσή τους προς τους απανταχού μεγαλοδικηγόρους της Αθήνας. Έτσι λοιπόν ο Paul Μυλωνάς φόρεσε τις μπότες του και ξεκίνησε την κάθαρση, pardon τον μετασχηματισμό της τράπεζας ήθελα να πω, από τη Νομική Υπηρεσία- κάποιοι θα διαφωνήσουν- ας πούμε λοιπόν και από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΤΕ.

Τι επινόησαν οι μετασχηματιστές μαζί και ο αρχηγός τους; Το δόγμα του clean desk. Αμα το γραφείο είναι καθαρό, οι νομικοί δουλεύουν με το λαπτοπάκι τους από το σπίτι ή απ' αλλού και πάντως όχι από την τράπεζα. Κουβαλούν τις υποθέσεις τους στo μικρό computer και όσο απομακρύνονται από το χώρο της δουλειάς τόσο πιο εύκολα η δουλειά μετατοπίζεται στα συφερτικά νομικά γραφεία πέριξ του κέντρου. Σιγά σιγά και μιας και οι χώροι υπέστησαν zip με μεθοδικότητα θα φύγουν και τα γραφεία μέχρι να φύγουν και οι άνθρωποι, μιας και όλα μπορούν να καταγραφούν ως αναλώσιμα στο πλαίσιο μιας λογιστικής που διέπεται από εφαρμοσμένα μαθηματικά.


Ωστόσο θα ρθει κάποια στιγμή ο λογαρισμός όχι για το πόσο μπορεί η τράπεζα να μικρύνει - αυτό το έχουμε αντιληφθεί- αλλά για το πόσο είναι δυνατόν να μεγαλώσει. Μιας και τώρα υπάρχουν αποθέματα που παράγουν ακόμη πλούτο. Σύντομα και με δεδομένο πόσο μπροστά τρέχουν τα γειτονικά πιστωτικά ιδρύματα, η κάμερα και η ιστορία θα αγνοήσει τον τελευταίο της κούρσας και δεν θα δείξει τον τερματισμό του. Α, για το επόμενο project clean desk ποιοι άλλοι ακολουθούν δηλαδή, θα σας πως άλλη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates