.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΧΡΥΣΑ ΚΕΡΔΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΧΡΥΣΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ...
Υψηλά μερίσματα συνεχίζει να μοιράζει στους μετόχους της (Intrum Spain - Τράπεζα Πειραιώς) η Intrum Hellas καθώς, με βάση τα αποτελέσματα της εννεάμηνης περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021, το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε στις 25 Οκτωβρίου τη διανομή προσωρινού μερίσματος, ύψους 30 εκατ. ευρώ !!!



Η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις εμφάνισε στο 9μηνο 2021 κύκλο εργασιών 124,24 εκατ. ευρώ, έναντι 119,45 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εξ αυτών, τα 51,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε αμοιβές διαχείρισης και 72,12 εκατ. ευρώ σε αμοιβές αποτελεσματικότητας (success fees).

Οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού ανήλθαν στα 37,48 εκατ. ευρώ (36,2 εκατ. ευρώ στο 9μηνο 2020) και τα γενικά λειτουργικά έξοδα στα 44,2 εκατ. ευρώ (33,9 εκατ. ευρώ πέρσι). Η σημαντική αύξηση των γενικών λειτουργικών εξόδων οφείλεται, πρωτίστως, στις αυξημένες, κατά σχεδόν 7,7 εκατ. ευρώ, αποσβέσεις και δευτερευόντως στις αυξημένες αμοιβές και έξοδα τρίτων.

Τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης έπεσαν στα 43,3 εκατ. ευρώ, έναντι 49,2 εκατ. ευρώ το περσινό 9μηνο. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν, διαμορφούμενα στα 43 εκατ. ευρώ από 49 εκατ. ευρώ το 2020 και τα μετά από φόρους σε 33,2 εκατ. ευρώ από 37,1 εκατ. ευρώ. Η απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων, με βάση τα κέρδη προ φόρων 9μήνου, ανήλθε σε 11,3%.

Η εταιρεία διατηρούσε στις 30 Σεπτεμβρίου καταθέσεις 172,6 εκατ. ευρώ, έναντι 57,3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα καθώς οι καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες εκτινάχθηκαν φέτος στα 166,9 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας την αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων κατά 115,2 εκατ. ευρώ παρά την καταβολή μερισμάτων, αθροιστικού ύψους 49 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα του επιθετικού προγράμματος εξυγίανσης ισολογισμού, που υλοποιεί η Πειραιώς, μέσω τιτλοποιήσεων/πωλήσεων NPEs, η Intrum Hellas έχει συνάψει φέτος νέες συμβάσεις διαχείρισης με οχήματα ειδικού σκοπού των τιτλοποιήσεων. Επιπρόσθετα, διαχειρίζεται NPEs από τρίτες πηγές.

Υπό διαχείριση απαιτήσεις από δάνεια και πισ
τώσεις 26 δισ. ευρώ

Ειδικότερα, εντός της φετινής χρονιάς υπέγραψε νέες συμβάσεις για απαιτήσεις που ήδη διαχειριζόταν με εταιρείες συμφερόντων του ομίλου Intrum (σ.σ. για το χαρτοφυλακίου Iris) και τα οχήματα ειδικού σκοπού των τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων Phoenix, Vega (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ) και Sunrise 1. Οι υπό διαχείριση απαιτήσεις, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021, ανέρχονταν σε 26 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία απασχολεί 1.006 εργαζόμενους. Ακόμη 308 εργαζόμενοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους, μέσω άλλων μορφών απασχόλησης (ΔΠΥ, συμβάσεις δανεισμού κ.ά.).

Η διοίκηση της εταιρείας σημειώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία, που θα συμβάλουν στον μετασχηματισμό του λειτουργικού της μοντέλου και στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εργασιών της. Στόχος είναι η δημιουργία ενός απλού ψηφιακού μοντέλου λειτουργίας, προσαρμοσμένου στις ανάγκες των δανειοληπτών.

Πώς στοχεύει να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης


Επιπλέον, η Intrum, στο πλαίσιο υποστήριξης και εξυγίανσης σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, έχει σχεδιάσει ένα μηχανισμό παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και καθοδήγησης επιχειρήσεων υπό τη διαχείρισή της, με σκοπό την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό τους και την αξιοποίηση ευκαιριών χρηματοδότησης, μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό αναμένεται να ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια.

Τα κίνητρα για τη δημιουργία ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων, μέσω συγχωνεύσεων, εξαγορών και στρατηγικών συνεργασιών, που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να υποβοηθήσει την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία, προκειμένου οι εταιρείες διαχείρισης να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και κλάδων με προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates