.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ: Ο ΣΤΕΓΓΟΣ, Η ΠΙΣΙΝΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

 




Από την στήλη dark room του newmoney.gr


Η στήλη περνά τις ελεύθερές της ώρες διαβάζοντας «Διαύγεια». Εντελώς τυχαία λοιπόν, σε μια τέτοια στιγμή τρελού κεφιού, ανακάλυψε τις… επενδύσεις της οικογενείας Στέγγου στην Ελαφόνησο! Με απόφαση λοιπόν που υπογράφει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στις 21 Οκτωβρίου αποφασίστηκε υπό όρους η «έγκριση, από την πλευρά της αρχαιολογικής νομοθεσίας, της κατασκευής εξωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας) στον περιβάλλοντα χώρο, σε γήπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Στέγγου, στη θέση “Παναγίτσα”, στην περιοχή Κάτω Νησί, εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου, Δ. Ελαφονήσου, Π.Ε. Λακωνίας και εντός του κηρυγμένου και οριοθετημένου χερσαίου και ενάλιου αρχαιολογικού χώρου της Ελαφονήσου, της νησίδος Παυλοπέτρι και της έναντι παραλίας, δεδομένου ότι η εν λόγω κατασκευή δεν προκαλεί άμεση ή έμμεση βλάβη σε ιστάμενο μνημείο ή στο άμεσο περιβάλλον του, ούτε συνιστά επέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο».

Μεταξύ των όρων είναι ότι το «μέγιστο εμβαδόν της κολυμβητικής δεξαμενής θα είναι μέχρι 60 τ.μ., το χείλος της δεξαμενής δεν θα προεξέχει από το έδαφος, τα τοιχώματα και ο πυθμένας της κατασκευής θα έχουν γαιώδεις αποχρώσεις, θα γίνει περιμετρική δενδροφύτευση για την απόκρυψη της δεξαμενής στον περιβάλλοντα χώρο, θα κατατεθούν προς θεώρηση νέα σχέδια σύμφωνα με τους παραπάνω όρους, καθώς και επικαιροποιημένη τεχνική έκθεση».

Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν, θυμήθηκα ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Κωνσταντίνος Στέγγος ήταν ο επισπεύδων για τον μαζικό πλειστηριασμό 21 ιδιοκτησιών στην πανέμορφη Ελαφόνησο, μεταξύ των οποίων και δύο ξενοδοχεία, που ανήκαν στο ίδιο πρόσωπο και η κατάσχεση είχε γίνει για το ποσό των 652.587 ευρώ. Στο «πακέτο» περιλαμβάνονταν από… μαντριά μέχρι «φιλέτα» και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η συνολική πρώτη τιμή προσφοράς ήταν στις 882.400 και οι 21 ιδιοκτησίες «έφυγαν» με το τελικό τίμημα κατακύρωσης να φτάνει στα 1.484.808 ευρώ. Να υποθέσω λοιπόν ότι οι κολυμβητικές δεξαμενές προσδίδουν υπεραξίες.

Υ.Γ.: Σημειώστε επίσης ότι στην Ελαφόνησο έκανε αγορές εκτάσεων και η εταιρία ακινήτων «Μπλε Κέδρος» της οικογένειας Ευμορφίδη (Coco-mat) για να δημιουργήσει ξενοδοχείο. Αυτά εις επίρρωση των όσων ανέφερε χθες η στήλη για την αυξημένη κινητικότητα στο real estate που καταγράφεται στη νησιωτική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates