.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 277.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΚ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΕΟ ;;;
Πρόστιμο €277.000 επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) στην Τράπεζα Κύπρου λόγω μη συμμόρφωσης με συγκεκριμένες πρόνοιες του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου του 2007 και οι οποίες αφορούν την χρονική περίοδο 2008 έως 2015.Ο έλεγχος διενεργήθηκε κατά το 2020.



«Ως εκ τούτου, η ΚΤΚ, μετά από ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε κατά το 2020, αποφάσισε στις 20 Οκτωβρίου 2021 την επιβολή μέτρων υπό μορφή προστίμου στην Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ ύψους €277.000, λόγω μη συμμόρφωσής της με συγκεκριμένες πρόνοιες του Νόμου καθώς και της Οδηγίας της ΚΤΚ προς τα πιστωτικά ιδρύματα για την Παρεμπόδιση Ξεπλύματος Παράνομου Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, Απρίλιος 2008 (Τρίτη Έκδοση) και Δεκέμβριος 2013 (Τέταρτη Έκδοση), κατά τη χρονική περίοδο 2008 έως 2015», αναφέρει η ΚΤΚ.

Πηγές από την Τράπεζα Κύπρου αναφέρουν πως η τράπεζα προτίθεται να καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο τόσο εναντίον της απόφασης όσο και εναντίον της ποινής.

Σημειώνουν επίσης ότι η υπόθεση αφορά σε παλαιές υποθέσεις (legacy cases), ενώ παραπέμπουν στο έργο που έχει γίνει στον τομέα αυτό όπως τον τερματισμό 10.612 πελατειακών σχέσεων για λόγους συμμόρφωσης με την κείμενη νομοθεσία , που αντιστοιχούν σε κύκλο εργασιών πέραν των €6 δισεκατομμυρίων.

Να πούμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΤΚ έπραξε το σωστό και καλά εκανε.
Όμως υπάρχουν σωρεία υποθέσεων ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ από μέρους των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων και η ΚΤΚ δεν αντιδρα να τις σταματήσει ασκώντας τον εποπτικο της ρόλο. Εμεις εδώ και καιρό κρουουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαντήσεις δεν παίρνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates