.

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Δ.ΒΕΡΒΕΣΟΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!!

 


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα νομική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης την οποία μετέδωσε ζωντανά το dikastiko.gr και όπου πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων εξέθεσαν το «νομικό οπλοστάσιο» κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μαζί με την απόφαση για κατάθεση προσφυγών, δόθηκαν απαντήσεις στις νομικές διαστάσεις που ανακύπτουν από την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και τη συμβατότητα με τους γενικούς όρους οι οποίοι περιλαμβάνονται στα συμβόλαια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Απαιτείται να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να μην οδηγηθούν στα δικαστήρια οι πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. «Να λυθεί πολιτικά το θέμα. Αν όχι το λόγο έχει η Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

«Οι συλλογικές αγωγές των ενώσεων καταναλωτών αποτελούν πυλώνα και θα συνδράμουμε» ανέφερε. «Έχουμε συντάξει σχέδια αγωγών που θα μοιράσουμε σε όλους τους δικηγόρους και ετοιμάζουμε το νομικό οπλοστάσιο για τις δικαστικές διαδικασίες» είπε κλείνοντας την εκδήλωση.

«Αν δεν έχω ρεύμα, δεν έχω εναλλακτικές, δεν μπορώ να ζήσω» σημείωσε, λέγοντας πως το δικηγορικό σώμα δεν ήταν δυνατόν να μείνει απαθές. Όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι και κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος, τότε όπως ανέφερε υπάρχει η συνδρομή των δικηγόρων. «Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ποιος είναι κυβέρνηση» σημείωσε για τις κοινωνικές παρεμβάσεις που έχουν αναλάβει, μεταξύ των οποίων και αυτή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.



ΠΗΓΗ
https://www.dikastiko.gr/eidhsh/d-vervesos-apaiteitai-politiki-paremvasi-gia-ti-ritra-anaprosarmogis-an-den-yparxei-to-logo-echei-i-dikaiosyni-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates