.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

2 ΣΕ 1: ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ & ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr

Πώληση κόκκινων δανείων με ένα «κλίκ»

Οι πωλήσεις των κόκκινων δανείων θα μπορούν πλέον να γίνονται με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Οι συναλλαγές αυτές θα γίνονται καταρχάς μέσω της πλατφόρμας Debitos, η οποία σε ποσοστό 15% ανήκει στην doValue.

Η Debitos είναι η δευτερογενής ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη και επεκτείνει τη συνεργασία της με την doValue εγκαθιδρύοντας, μετά την Ιταλία, την πλατφόρμα doLook, για κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι πελάτες της doValue και όσοι θα αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα θα επωφεληθούν από την διαθέσιμη ρευστότητα στην αγορά, δεδομένου ότι θα αποκτούν και πρόσβαση σε περισσότερους από 1.200 θεσμικούς επενδυτές από 16 χώρες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην Debitos.

Οι επενδυτές θα αποκτούν αφενός πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία και αφετέρου τη δυνατότητα να εκτελούν, απομακρυσμένα, due diligence καθώς και ανάλυση των δανείων, διαχείριση δεδομένων εξ αποστάσεως, δυνατότητα διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης συναλλαγής επί των επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων.

Στα σκαριά ο διαγωνισμός για τον Φορέα Απόκτησης Ακινήτων

Mία που πιάσαμε τα κόκκινα δάνεια να αναφερθούμε σε ένα μεγάλο διαγωνισμό του Δημοσίου.

Πρόκειται για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Η δημοσίευση της προκήρυξης του όπως πληροφορούμαι είναι θέμα ολίγων ημερών. Πρόκειται για τον φορέα που θα αγοράζει τα σπίτια των ευάλωτων νοικοκυριών και στη συνέχεια θα τα νοικιάζει στα ίδια.

Την ευθύνη για όλο το έργο έχει πλέον ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ενώ τον διαγωνισμό θα τον τρέξει η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες παρών στον σχετικό διαγωνισμό θα δώσουν όλες οι Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων, είτε μεμονωμένα είτε σε συμπράξεις για την δημιουργία μεγαλύτερων και οικονομικά ισχυρότερων σχημάτων.

O νέος Φορέας πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία του 15 μήνες μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Στελέχη πάντως της αγοράς αναφέρουν ότι για να προχωρήσει το εγχείρημα και να εκδηλωθεί ιδιωτικό επενδυτικό ενδιαφέρον θα απαιτηθούν σημαντικές αλλαγές καθώς όπως είναι δομημένος μέχρι στιγμής ο Φορέας, δεν θα βρει ανταπόκριση από ιδιώτες επενδυτές.

Ίσως το σημαντικότερο ζήτημα που θέτουν είναι η παροχή εγγυήσεων από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου για τα δάνεια – ακίνητα που θα πάρει ο ιδιώτης που θα στήσει και θα τρέξει τον Φορέα.

Οι υπολογισμοί που κάνουν οι δυνητικοί επενδυτές δείχνουν ότι αν μπουν στο εγχείρημα χωρίς να έχουν κρατικές εγγυήσεις, δεν θα έχουν αποδόσεις στην επένδυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates