Ταφόπλακα στις ανώνυμες καταγγελίες και πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών, βάζει ο νέος Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, που ορίζει ότι, θα τίθενται στο αρχείο, χωρίς καμία διερεύνηση, ή οποιαδήποτε περαιτέρω δικαστική ενέργεια.
Επιπλέον, στο νέο Κώδικα, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, περιλαμβάνεται προσθήκη, που προβλέπει ότι, αυτός που επωνύμως επιθυμεί να «αναφέρει» δικαστή, πρέπει να καταβάλλει παράβολο 50 ευρώ!
Η προυπόθεση, για το 50ευρω, προυπήρχε στο Αρχικό Σχέδιο ΚΟΔΚΔΛ από το 2017, αλλά γίνεται πράξη τώρα, προκειμένου προφανώς, να περιοριστεί το φαινόμενο των αστήρικτων αναφορών, που είναι αλήθεια ότι, αποτελούν την πλειονότητα των καταγγελιών.
Με τις νέες ρυθμίσεις του ΚΟΔΚΔΛ ανακύπτουν και κάποια άλλα θέματα όμως, που δεν είναι μικρότερης σημασίας.
Σωστά ο νέος Κώδικας φροντίζει, για την προστασία των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.
Αλλά η προστασία του πολίτη?
Δηλαδή, κάποιος που πιστεύει ότι, έχει αδικηθεί από δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό και δεν έχει τα 50 ευρώ, θα στερείται το νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα του, να καταφύγει στη Δικαιοσύνη?
Aς απαλειφθεί τουλάχιστον η προσθήκη, για το 50ευρω, για να μπορεί να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και ο φτωχός και ο αδύναμος πολίτης.
Είναι ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου