.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ PSI ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 



Ποια δικηγορικά γραφεία θησαυρίζουν κάθε φορά που το Δημόσιο… βγαίνει στις αγορές


Για τα αποτελέσματα της νέας εξόδου του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου είμαι βέβαιος ότι έχετε ενημερωθεί επαρκώς.

O Wiseman θα φωτίσει μία άλλη πτυχή – αρκετά προσοδοφόρα μάλιστα – της εκδοτικής δραστηριότητας του Δημοσίου, οποία για πολλά χρόνια βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αν και έχουν περάσει λοιπόν δέκα χρόνια από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το γνωστό PSI, ωστόσο τα νομικά γραφεία που είχαν τότε τρέξει τη διαδικασία και είχαν χρυσοπληρωθεί, εξακολουθούν να απολαμβάνουν προνομίων που εγείρουν ερωτήματα.

Βλέπετε σε όλες τις εξόδους της Ελλάδος στις αγορές από το 2014 έως και σήμερα τα δικηγορικά γραφεία Clearly Gottlieb & Hamilton LLP, Alen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη είναι εκείνα που παρέχουν κατά αποκλειστικότητα τις νομικές υπηρεσίες τους προς τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Και αυτό πλέον τελεί υπό διερεύνηση για το εάν είναι σύμφωνο με τις αρχές τους ανταγωνισμού ή όχι.

Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε πως για τη χθεσινή επανέκδοση του επταετούς ομολόγου η αμοιβή των τριών νομικών εταιρειών θα μπορεί να ανέλθει έως τα 250.000 ευρώ.

Και δεδομένου ότι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές πλέον περισσότερο από πέντε φορές ετησίως, καταλαβαίνει κανείς πως οι αμοιβές των νομικών γραφείων ξεπερνούν ετησίως το 1 εκατ. ευρώ.

Και το ερώτημα προς τον ΟΔΔΗΧ, το ΓΛΚ και το υπουργείο Οικονομικών είναι για πόσο θα ισχύσει αυτή η αποκλειστικότητα;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates