.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

"ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ STRESS TESTS ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο SSM !!!

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Σήμερα συνάντηση τραπεζιτών στην ΤτΕ για τα μέτρα παρέμβασης του SSM !!!




Τράπεζες: Tην αναστολή των stress test του 2020 αποφάσισε ο SSM



Την αναβολή των stress tests για το 2020 αποφάσισε ο SSM γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει και σε αλλαγές των στόχων των ελληνικών τραπεζών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Υπό την ασφυκτική πίεση που προκαλεί στις οικονομίες ο κορονοϊός η ΕΚΤ, αποφάσισε νωρίτερα να υποστηρίξει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) να αναβάλει τη δοκιμασία προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) στο σύνολο της Ε.Ε. για το 2020 και να επεκτείνει την αναβολή σε όλες τις τράπεζες που υπόκεινται στο τεστ αντοχής για το 2020.

Άλλωστε ο επικεφαλής του SSM Andrea Enria δήλωσε ότι «ο κορονοϊός δείχνει να αποτελεί ένα σημαντικό σοκ για τις οικονομίες μας. Οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προσωρινές δυσκολίες. Τα εποπτικά μέτρα που συμφωνήθηκαν σήμερα στοχεύουν στο να στηρίξουν τις τράπεζες, ώστε να υπηρετήσουν τον ρόλο τους προς την οικονομία».


Σήμερα 13/3 η συνάντηση τραπεζιτών στην ΤτΕ για τα μέτρα παρέμβασης του SSM



]Στις 14.00 η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προκειμένου να διενεργηθεί μια συζήτηση κατεύθυνσης προκειμένου να εξειδικευθούν στις Ελληνικές τράπεζες τα μέτρα παρέμβασης του SSM ως προς τη ρευστότητα και τα κεφάλαια.Σημαντικό θέμα παραμένουν οι τριετείς σχεδιασμοί για τα NPEs που εκτιμάται πως θα κινηθούν περισσότερο στο κομμάτι της πώλησης δανείων αν και ο φόβος των τραπεζών είναι πως εξαιρετικά δύσκολα θα πιαστούν οι στόχοι αν η οικονομία δεν πάρει άμεσα εμπρός.

Στη λαίλαπα αυτήν οι τράπεζες δεν προχωρούν διαδικασίες πλειστηριασμών αλλά συγχρόνως φοβούνται τη δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων πριν απαλλαγούν από την παλιά, τα λεγόμενα κορωνοδάνεια.

Η σύσκεψη αυτή έρχεται στη συνέχεια των απανωτών συσκέψεων που κάνουν διαρκώς μεταξύ τους οι φορείς.


ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates