.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

DEUTSCHE BANK: Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ
Αν οι συνθήκες στην αγορά παραμείνουν ως έχουν, μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες τράπεζες να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο, δήλωσε στο Reuters αναλυτής της Federated Hermes !!!



Deutsche Bank: Καθυστερεί την πληρωμή ομολόγων $1,25 Δις

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα μεταθέσει την αποπληρωμή ομολόγων Additional Tier 1, ύψους $1,25 Δις.

Η Deutsche Bank θα καθυστερήσει την αποπληρωμή ομολόγων $1,25 δισ. που λήγουν τον επόμενο μήνα, μια σπάνια κίνηση σύμφωνα με το Reuters η οποία θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες μεγάλες τράπεζες να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.


Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα μεταθέσει την αποπληρωμή ομολόγων Additional Tier 1 ύψους $1,25 δισ.

Τα AT1 ομόλογα, τα οποία αποτελούν ένα είδος μετατρέψιμων ομολογιών ή CoCos, θεωρείται χρέος υψηλού ρίσκου.

Οι τράπεζες συνηθίζουν να αποπληρώνουν αυτά τα ομόλογα με την πρώτη ευκαιρία αντί να πυροδοτούν σενάρια σχετικά με τη ρευστότητα και τη φερεγγυότητά τους.

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει περιορίσει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου και έχει επιδεινώσει τις οικονομικές προσδοκίες.

«Αν οι συνθήκες στην αγορά παραμείνουν ως έχουν, μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες τράπεζες να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο» δήλωσε στο Reuters αναλυτής της Federated Hermes.

Τα χρεόγραφα τύπου AT1 σχεδιάστηκαν στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 για να διασφαλίσουν ότι σε περίπτωση κατάρρευσης μιας τράπεζας το κόστος θα επιβάρυνε τους επενδυτές και όχι τους φορολογουμένους.


ΠΗΓΗ
https://www.euro2day.gr/news/world/article/2012078/deutsche-bank-kathysterei-thn-plhromh-omologon-125.html?fbclid=IwAR12AlBEeSz2skwvScIcIUtQdF3lO1-I3RAoyWjZCuh2bYGf-S2LLBlbrTM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates