.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ: ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020 !!!




Παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους, υπό την έννοια της διατήρησης του υφιστάμενου πλαισίου και όχι αυτού που θα ισχύσει από τον Μάιο, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). 

Ο κ. Μίχαλος πρότεινε ακόμη τέσσερα μέτρα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, που δέχεται ήδη ισχυρό πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού, μέτρα που περιλαμβάνουν ακόμη και αύξηση του χρονικού ορίου για τη σφράγιση επιταγών.

Ειδικότερα, τα μέτρα που προτείνουν τα επιμελητήρια, θεωρώντας ότι όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση δεν επαρκούν, είναι τα ακόλουθα:

• Παράταση του νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους.

«Είναι έξω από κάθε λογική οι τράπεζες και τα funds σε μια τόσο αρνητική συγκυρία, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη, να αρχίσουν τις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε μια χώρα που και τα προηγούμενα χρόνια είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο κ. Μίχαλος.

• Απόδοση των παρακρατούμενων φόρων από μισθωτή εργασία και συντάξεις και από αμοιβές επιχειρηματικής δραστηριότητας, από δύο μήνες που είναι σήμερα, σε έξι μήνες, ώστε να ενισχυθούν τα εισοδήματα και η ρευστότητα επιχειρήσεων και εργαζομένων κατά το διάστημα που εκτιμάται ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον κορωνοϊό COVID-19.

• Αναστολή σφράγισης επιταγών για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, από 8 ημέρες που ισχύει σήμερα, χωρίς ωστόσο να εκλείψουν όλες οι προβλεπόμενες νομικές υποχρεώσεις των εκδοτών που ισχύουν σήμερα.

• Παράταση απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ για ένα τρίμηνο, για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που ήδη πλήττονται σοβαρά σχεδόν στο σύνολό τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

• Αμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα, που σημειωτέον δεν είχαν συμπεριληφθεί στην περυσινή μείωση που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και αφορούσε μόνο τα φυσικά πρόσωπα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates